Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Wislanders sågning av det svenska landslaget

Det svenska handbollslandslaget föll ihop totalt mot Portugal och nu ser chanserna till avancemang i EM minst sagt mörka ut. Efter insatsen var handbollslegendaren, Magnus Wislander, rejält kritisk mot spelarna.
– Det är fullständig katastrof, säger han till Expressen.

Det blev en riktig plattmatch för det svenska landslaget mot Portugal i EM. Trots en ledning med 7–6 en bit in i matchen skulle det bli svensk förlust. Portugal började sakta men säkert ta över mer och mer och hade en ledning med tre bollar i paus.

I den andra halvleken stämde inte särskilt mycket för Sverige. Istället kunde Portugal köra över svenskarna och vinna med komfortabla 35–25.

Något som fick de svenska spelarna att be om ursäkt till fansen för.

– Vi skäms! Det här får inte hända på hemmaplan, och ändå vill jag rikta ett stort tack till supportrarna för att de tog sig hit och försökte pusha fram oss. Men vi svek dem i dag, sa Lukas Nilsson efter matchen.

"Det är inte bara siffrorna som är illa"

Förlusten mot Portugal är ett tangerat rekord för Sverige. Inte sedan förlusten mot Polen med tio bollar 2014 har Sverige åkte på en större förlust i EM-sammanhang.

Insatsen mot Portugal och den stora förlusten är något som fick handbollslegendaren Magnus Wislander som även är expert för Sveriges Radio att ta fram stora sågningen.

– Det är inte bara siffrorna som Sverige förlorar med som är illa, det är prestationen. Vi var fullständigt utspelade. Fullständig katastrof. Det fanns ingen lyster alls i det svenska laget i dag, säger han till Expressen.

– Jag är besviken. Jag förstår att killarna gör sitt yttersta, men nu ser det riktigt mörkt ut för Sverige.

För svensk del väntar nu Norge som är gruppetta i nästa drabbning på söndag. Om det ska finnas en chans för det svenska landslaget att nå semifinal krävs det att det blir tre segrar i de återstående matcherna av mellanrundan – samtidigt som andra resultat ska gå Sveriges väg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.