Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wislander sågar RIK efter förlusten: "Kostar att vara på topp"

Efter förlusten mot Guif sågar assisterande tränaren Magnus Wislander sitt lag. – Ska man spela handboll så måste man vara där – det var vi inte i dag, säger han.

Inledningen blev chockartad för RIK.

Hemmaspelarna hann knappt börja röra på sig förrän gästerna ledde med 4-0.

Då hade det gått tre minuter och sju sekunder.

– Bedrövligt, det fanns inget fokus alls. På den här nivån måste man ha koncentration och full energi, annars blir man frånåkt och det var precis vad om hände i dag, säger Magnus Wislander.

Guif som uppenbart bestämt sig för att gå på knock fortsatte sitt övertag.

Anfört av veteranen Mathias Tholin hade Eskilstunalaget ledningen med 9-3 efter knappt tretton minuter. Dit kom man via ett starkt försvarsspel och ett effektivt kontringsspel.

RIK hängde inte med alls.

Tunga fötter och många misstag gjorde att gästerna behöll sitt både övertag och ledning och kunde gå till pausvila med siffrorna 16-9.

– Vi ska inte skylla ifrån oss, Guif spelade bra, vi gjorde det inte. Det var bara någon enstaka spelare som kom upp i normal klass idag, säger Wislander.

Redbergslid som inlett med två raka segrar stod inte att känna igen, spelet var trögt och utan spets i avsluten.

Exempelvis dröjde det ända tills en kvart kvar av matchen innan skarpskytten Linus Arnesson gjorde sitt första mål för dagen.

– Vad det är som händer är svårt att svara på. Vad är fysiskt - vad är mentalt. Det man kan konstatera är att vi inte kom någonstans, säger Wislander och fortsätter:

– Vi började serien bra och vann båda matcherna. De kanske satte sig i spelarnas huvuden, att man blev självsäker. I så fall blev den här matchen en läropeng. Det kostar att vara på topp, man måste vara med i matchen, betonar Magnus Wislander.

Eskilstuna Guif, som kom till Göteborg med bara en inspelad poäng, bjöd på energirikt ock kreativt spel och hade efter knappt tio minuter in i den andra halvleken utökat sin ledning till 20 -13.

Med drygt hälften kvar av andra försökte RIK få igång sitt spel samtidigt som Tony Heeringson storspelade i buren och höll nere Guif:s målgörande. Det ledde dock inte längre än att man lyckades frisera förlustsiffrorna något.

– Tony räddades oss från en större förlust, konstaterar Wislander.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.