Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Wislander har besökt handbollshallen efter sin stroke. Bild: SIMON HASTEGÅRD
Magnus Wislander har besökt handbollshallen efter sin stroke. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Wislander: "Jag har fått en sådan vrålstöttning"

Magnus Wislander har repat sig efter den stroke som handbollslegendaren drabbades av för tio dagar sedan.
I en intervju med GT berättar han om skräcken när stroken slog till.
– Det var väl den hemskaste tanken, framför allt oron att inte kunna ta hand om sig själv, det man förknippar en stroke med, säger Magnus Wislander.

Magnus Wislander är en av svensk handbolls största genom tiderna. För drygt en vecka sedan höll livet på att ta en drastisk vändning för Redbergslidtränaren.

Wislander befann sig på jobbet när han plötsligt rasade ihop på golvet. 40 minuter senare befann han sig på sjukhus efter hjälp från kollegor och ambulanspersonal. Där kunde det fastställas att det var en stroke som Wislander drabbats av.

– Jag hoppas att jag inte ska ha några men. Jag har lite svårt att röra på fingrarna på vänsterhanden, men det hoppas jag att jag ska få ordning på och träna upp. Jag är kvar och vi får se, de letar lite orsak och anledning, sa Magnus Wislander till GP från sjukhuset efter händelsen.

LÄS MER: Magnus Wislander drabbad av stroke

Nio dagar har gått sedan Wislander seglade ihop på det där golvet och 55-åringen har repat sig väldigt bra. Han är tillbaka på hemmaplan sedan en tid tillbaka och i en intervju med GT berättar RIK-tränaren att han inte kunnat hålla sig borta från handbollshallen.

– Jag har fått en sådan vrålstöttning. I går var jag på jobbet och hälsade på och man känner en otrolig uppskattning. Jag förstår den oron de kände när de såg mig ligga där på golvet. Det berör mycket och jag berör folk också, säger Wislander.

Det tog på krafterna att vara tillbaka i sin arbetsmiljö, men känslorna för sporten har inte bleknat det minsta efter det han varit med om. För RIK-tränarens bästa bör nog spelarna agera rätt på planen den kommande tiden.

– Jag var där och hälsade på killarna, men blev lika förbannad på deras uppträdande som innan, att de inte står rätt och inte jobbar rätt. Jag satt där och blev både irriterad, förbannad och glad, haha. Då känner man att det tar rätt styggt på krafterna, inte så att jag faller ihop, men det är inte helt hundra heller. Det är en miljö som kostar mycket kraft utan att man tänker på det. Jag får se hur mycket jag orkar ta mig dit, men jag ska givetvis tillbaka. Det finns inget som kan ta skada, inga restriktioner, allt handlar som sagt bara om hur mycket jag orkar med, säger Wislander.

Han har fortfarande problem med hjärntrötthet. För mycket intryck påverkar honom ordentligt och hans vänsterhand fungerar inte som vanligt. Efter händelsen har Wislander också hunnit reflektera mer över det som hände skräcken över vad stroken skulle medföra på längre sikt var minst sagt påtaglig.

– Det var väl den hemskaste tanken, framför allt oron att inte kunna ta hand om sig själv, det man förknippar en stroke med. Min bild var att man mer eller mindre inte kan ta hand om sig själv och att man får problem framöver, säger Magnus Wislander till GT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.