Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Wilma Kroon Andersson. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Wilma Kroon Andersson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Wilma Kroon Andersson stannar kvar i Sävehof

Procentuellt är hon en av ligans absolut bästa målvakter och är en stor anledning till att IK Sävehof är regerande svenska mästare.
Nu förlänger Wilma Kroon Andersson sitt kontrakt med klubben.
– Jag är otroligt glad, säger 21-åringen.

Wilma Kroon Andersson kom till Sävehof redan som 17-åring och kastades tidigt in i hetluften. Sedan dess har målvaktstalangen bara vuxit och i förra säsongens SM-finalseie mot Skuru var det Kroon Andersson tog klev fram i en av huvudrollerna.

Nu har hon tillsammans med klubben kommit överens om en fortsättning.

Wilma Kroon Andersson har skrivit på för ytterligare två år i Sävehof.

– Jag är otroligt glad för att stanna i Sävehof och Partille i ytterligare två år. Sedan dag ett har jag trivts här och jag är säker på att jag kommer fortsätta utvecklas i den här fantastiska miljön som Sävehof erbjuder. Vi har även ett väldigt spännande lag just nu och jag ser fram emot att se vad vi kan göra för resa den här och kommande säsonger, säger Wilma Kroon Andersson i ett pressmeddelande.

Tvåa i ligan

Den 179 centimeter långa burväktaren med två SM-guld och 39 U-landslagsmatcher på meritlistan har den här säsongen en räddningsprocent på 40, vilket hon är näst bäst i SHE med.

– Att Wilma förlänger betyder såklart jättemycket för oss, inte bara för att vi kommer fortsätta ha Damligans bästa målvaktspar, utan också för att Wilma är en väldig bra och ansvarsfull person i laget som ställer höga krav på sig själv och sin omgivning, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren och avslutar:

– Jag är mycket glad att kunna meddela att Wilma har valt att skriva på ett nytt två-årskontrakt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.