Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Wilma Andersson stängde igen när Sävehof vände och vann

Sävehof vände underläge till seger hemma mot Kristianstad mycket tack vare en stark målvaktsinsats av Wilma Andersson. Segern innebar att Sävehof nu har fyra raka segrar.

Sävehof kom till spel med tre raka vinster i bagaget, men det var gästerna från Kristianstad som öppnade matchen bäst. Anförda av Aslit Iskit kunde Kristianstad gå ifrån till en tremålsledning redan efter sex minuters spel. Den ledningen växte ytterligare och efter knappt tolv minuters spel ledde gästerna med fyra bollar. Då klev lagets målvakt, Wilma Andersson, fram och gjorde ett par viktiga räddningar. Anderssons räddningar gjorde att man kunde närma sig i målprotokollet, men när paussignalen ljöd var gästerna i ledning med två måls marginal.

– Vi inledde lite knackigt och hamnar i ett tvåmålsunderläge i paus. Aslit Iskit är en jätteduktig skytt och fick skjuta där hon ville i början, men det sätter vi helt klart stopp för i andra halvlek, säger Andersson.

LÄS OCKSÅ: Stefan Albrechtson: "Vi togs på sängen"

Stark andra halvlek

Sävehof kom ut betydligt bättre i den andra halvleken. Visserligen gjorde Aslit Iskit 10-13 direkt, men efter det kunde Sävehof arbeta sig in i matchen på allvar och efter drygt sju minuters spel var det kvitterat. Därefter var det inget snack om var poängen skulle hamna, utan Sävehof kunde gå ifrån och till slut vinna med komfortabla 24-18. Wilma Andersson växlade precis som sitt lag upp ett snäpp i den andra halvleken och landade till slut på finfina 50% i räddningsprocent.

– I den andra halvleken kommer vi in med en inställning som är jättebra. Det var fantastiskt försvarsspel och då är det inte så svårt att ta de bollar man ska göra.

19-åringen släppte bara sex bollar förbi sig i den andra halvleken och var av förklarliga själ nöjd med sin insats och att Sävehof tog fjärde raka segern.

– Det toppar alla matcher och det var jättekul att jag fick förtroendet. Det hade jag inte räknat med.

– Vi har känt hur det är att förlora och nu vill vi aldrig mer göra det.

LÄS OCKSÅ: Köpenhamn rekryterar spelare från SHE

I offensiven var det rutinerade Ida Odén som drog det tyngsta lasset i Sävehof. Odén var precis som Andersson belåten efter matchen.

– Vi hade inte riktigt viljan i den första halvleken, men jag tycker att vi rättar till det, säger Ida Odén.

– Det var en härlig seger. Det kanske inte var något skönspel, men vi krigar till oss segern i andra halvlek.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.