Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Bogojevic ser ut att lämna IK Sävehof efter säsongen. Bild: MATHIAS BERGELD
William Bogojevic ser ut att lämna IK Sävehof efter säsongen. Bild: MATHIAS BERGELD

William Bogojevic ser ut att lämna Sävehof

Ingenting är klart. Men just nu ser det ut som att William Bogojevic, 22, kommer lämna Sävehof efter säsongen, enligt uppgifter till GP.
– Jag har inte gjort något klart val, säger Bogojevic.

Under torsdagskvällen föll Sävehof mot Ystads IF i Partille arena med 25¬28. En tillställning som kom att präglas av domarilska från Sävehofs sida i slutet av matchen där tränaren Peter Möller bland annat fick rött kort.

Annars var det en jämn och tuff kamp under i stort sett hela matchen.

En av de mest framstående spelarna var, som så många gånger förr, William Bogojevic. Gulsvarts storskytt dunkade dit sju mål och var med det målbäst på plan tillsammans med gästernas Jakob Nygren.

22-åringen var inte bara målbäst för Sävehof i matchen mot Ystad utan leder även lagets interna skytteliga med 147 mål – i den totala skytteligan ger det en fjärdeplats.

Men nästa säsong kan det vara så att Partilleklubben kommer att få klara sig utan sin dunderskytt. En proffskarriär ser ut att vänta runt hörnet.

Enligt uppgifter till GP finns det intresse för Bogojevic från både Danmark, Frankrike och Tyskland och niometersspelaren ska vara nära en flytt från Sverige.

– Jag har inte gjort något klart val eller skrivit på någonstans. Jag vet inte hur det blir nästa år – mer än så kan jag inte säga.

Vad kan du säga om vilka erbjudanden som finns?

– Jag kan inte säga så mycket.

Känns det som att du kommer lämna Sävehof just nu?

– Jag vet inte. Det är inget klart.

Vad är det du väger in i ett beslut?

– Alla bitar ska sitta på plats i ett eventuellt kontraktsförslag. Det är mycket som ska sitta och man ska komma överens om. Men man har ändå drömt om att spela utomlands sedan man var liten – det är det man vill. Sen är jag jättebekväm i Sävehof – jag har varit här sedan jag var liten. Jag trivs jättebra här.

William Bogojevic har spelat i Sävehof sedan barnsben och gjorde A-lagsdebut redan 2014. Hans kontrakt går ut efter säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.