Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Bogojevic är förlorad för Sävehof. Bild: MATHIAS BERGELD
William Bogojevic är förlorad för Sävehof. Bild: MATHIAS BERGELD

William Bogojevic lämnar Sävehof för dansk klubb

GP kunde berätta att IK Sävehofs storskytt William Bogojevic, 22, var klar för Bjerringbro-Silkeborg. Nu har den danska klubben bekräftat uppgifterna och presenterat niometersskytten.

Fjolårsmästaren Sävehof avslutar snart grundserien för att kliva in i ett slutspel. En av lagets mest framstående spelare, om inte den mest framstående, har varit William Bogojevic. Det har inte gått Handbollseuropa förbi.

GP har tidigare berättat om det intresse som funnits från Danmark, Frankrike och Tyskland. 22-åringen har själv inte velat kommentera uppgifterna.

– Jag har inte gjort något klart val eller skrivit på någonstans. Jag vet inte hur det blir nästa år – mer än så kan jag inte säga.

Känns det som att du kommer lämna Sävehof just nu?

– Jag vet inte. Det är inget klart, sa Bogojevic så sent som den 28 februari.

Presenterad av nya klubben

Och nu är det klart att storskytten kommer att lämna Sävehof efter säsongen. GP kunde tidigt berätta att Bogojevic skrivit på ett tvåårs-kontrakt med den danska ligafemman Bjerringbro-Silkeborg. Senare under måndagen blev övergången officiell.

– Vi har utforskat olika alternativ. Men omgående blev det av högsta prioritet att knyta till oss William Bogojevic, som hade ett kontrakt med Sävehof även inför den kommande säsongen. Så vi var tvungna att komma överens med Sävehof, vilket vi som tur var lyckades med, säger klubbdirektör Jesper Schou på Bjerringbro-Silkeborgs hemsida.

Innan flytten ska Bogojevic avsluta säsongen i Sverige och Sävehof har IFK Kristianstad, OV Helsingborg och HK Malmö kvar att möta innan det är dags för slutspel.

Bogojevic motiverar klubbvalet.

– Jag har valt att spela för Bjerringbro-Silkeborg för att det är en bra klubb med grymma ambitioner, vilket passar mig och min utveckling perfekt. Jag vill alltid vinna titlar och jag hoppas vi kan kämpa på bra i Bjerringbro-Silkeborg, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.