Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pontus Ward Wiklund kanske inte tränar Kungälv nästa säsong. Bild: ANDREAS L ERIKSSON
Pontus Ward Wiklund kanske inte tränar Kungälv nästa säsong. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Ward Wiklunds framtid i Kungälv osäker

Tränaren Pontus Ward Wiklunds kontrakt med Kungälvs HK går ut efter säsongen. Han har inte fått några besked från klubben om framtiden.
Men vill han stanna?
– Pass, svarar tränaren.

Kungälv gör sin andra raka säsong i SHE. Som nykomling nådde laget i våras till en slutspelsplats där de fick se sig besegrade av den ena finalisten Skuru. Denna säsongen har de inlett på ett sätt som gjort att de placerade sig på en sjätteplats inför mästerskapsuppehållet.

Vid sidlinjen har Pontus Ward Wiklund stått – men efter säsongen är det inte säkert att han kommer göra det. Kontraktet löper ut och själv har han inte fått något besked om det kan bli en fortsättning i Kungälv.

– Jag har inte fått några direktiv än så länge. Jag hoppas att det kommer besked så snabbt som möjligt.

Vill du vara kvar i Kungälv?

– Pass.

Det låter som att du kanske inte är kvar nästa säsong?

– Jag uttalar mig inte om det.

”Varit väldigt framgångsrik”

Christoffer Persson är senioransvarig och berättar att klubben jobbar för att behålla Ward Wiklund i klubben – om inte som huvudtränare på damsidan så kan det vara i någon annan roll.

– Vi för diskussioner med honom och andra ledare. Vi hoppas det ska bli klart snart.

När?

– Vid jul och nyår.

På fredag startar SHE om för Kungälv efter ett långt mästerskapsuppehåll. Då väntar regerande svenska mästaren IK Sävehof på bortaplan. En nöt som blir svår att knäcka för Ward Wiklund och hans lag.

– Vi ska göra allt för att skrälla men allt är lite bättre där. Det är inte spelare som behöver jobba heltid och fan och hans moster. Man kan jämföra det med att det är bönderna som kommer till stan med sina kossor och ska försöka fixa två poäng – en IT-gubbe mot en bonde kan man säga.

Hur ser du på de två säsongerna ni haft i SHE?

– Det har gått jättebra men jag vill inte kalla oss själva för stabila när vi tagit nio poäng denna säsongen. Men den resan vi har gjort över tid har vi gjort med en bra tanke. Den resan jag har varit med på har varit väldigt framgångsrik, säger Pontus Ward Wiklund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.