Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pontus Ward Wiklund får inte förlängt kontrakt som tränare för Kungälvs HK:s damer. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Pontus Ward Wiklund får inte förlängt kontrakt som tränare för Kungälvs HK:s damer. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ward Wiklund fortsätter inte som tränare för Kungälvs damer

Han hade gärna fortsatt ett år till som tränare för Kungälvs damer – men det får han inte. Klubben vill han förändring och då får Pontus Ward Wiklund, 27, byta uppgifter.
– Det känns lite tomt när man byggt under en så lång tid, säger Ward Wiklund.

I fem år har Pontus Ward Wiklund varit tränare för Kungälvs HK:s damer. Han har lyft klubben från division 1 till SHE. Men denna säsongen kommer bli hans sista för laget. Kontraktet går ut och på nyårsafton meddelade KHK att tidigare Önnereds-tränaren Hamed Khazrai kommer att ta över klubbens damlag inför nästa säsong medan Ward Wiklund kommer att kliva över till herrsidan och ta över huvudtränaruppdraget.

– Det känns spännande. Jag ska försöka göra samma resa som jag gjorde med damerna fast på herrsidan. Sen är det tråkigt att man inte får vara kvar på det man byggt. Jag hade gärna fortsatt ett år till, säger Ward Wiklund och fortsätter:

– Det känns lite tomt när man byggt under en så lång tid. Sen har man kontrakt som man skriver och det är inget mer med det – det är så det funkar med det här arbetet. Jag är bara glad att jag kan få fortsätta med handboll på heltid och utveckla spelare. Denna gången blir det ett herrlag någon annan gång kanske det blir en annan förening. Jag tror vi kan göra någonting på herrsidan.

Vad har du fått för förklaring?

– De ville ha en förändring på damsidan och jag har varit där länge.

Vad innebär förändring då?

– Det får du fråga dem om.

Hade du några andra alternativ än att stanna i Kungälv?

– Nej, inget som gör att jag kan jobba med handboll på heltid.

”Hade absolut kunnat fortsätta”

Mats Bengtsson är damansvarig i Kungälvs HK och han berättar att läget för klubben som helhet var bra för att göra en rockad. Det är nämligen inte bara Ward Wiklund som kommer att få ändrade arbetsuppgifter.

Nuvarande herrtränaren, Robert Fasnacht, kommer ingå i seniorkommittén, vara ett bollplank och stöd på herrsidan samt jobba med scouting, rekrytering och utveckling.

– Robert behövde göra en förändring för sin familj. Sen hade vi Hamed som var bosatt i området och som vi visste kanske ville ha ett lag på den här nivån igen så alla bitarna passade ihop. Vi hade absolut kunnat fortsätta med Pontus ett år till – det var ingen akut situation, säger Mats Bengtsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.