Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vranjes sågning av Brännberger: "Är ju sjukt, är ju våld"

Christoffer Brännberger utreds av disciplinnämnden för att ha slagit en Hallby-spelare i magen.
Nu får Sävehofs mittsexan skarp kritik av Ljubomir Vranjes.
– Det är sjukt. Det är ju våld. Ska man visa sånt här för barnen?, säger Vranjes till Kristianstadsbladet, om Brännbergers tilltag.

Att Christoffer Brännberger är en spelare som inte lägger några fingrar emellan är vida känt, en inställning han ofta hyllas för i egna led.

Men Sävehofs mittsexa får inte bara ros för sitt kompromisslösa spel utan kritiseras inte sällan av motståndare för att han ibland går långt över gränsen för vad som anses vara okej att göra på plan.

Både i år och i fjol har Brännberger åkt på avstängningar för olika förseelser – och nu kan det vara dags igen. Det här då 29-åringen för tillfället utreds av disciplinnämnden för att ha slagit en Hallby-spelare i magen när Sävehof och smålänningarna i måndags drabbade samman.

En som har sett sekvensen är IFK Kristianstads tränare Ljubomir Vranjes, vars lag möter Sävehof under lördagen.

RIK-legendaren gillar inte vad han såg.

– Jag blev arg när jag såg det. Det är sjukt. Det är ju våld. Man skulle kunna polisanmäla honom. Ska man visa sånt här för barnen? Det här är inte något som ska finnas inom handbollen, säger Vranjes till Kristianstadsbladet.

"Han behöver lära sig"

Han utvecklar:

– Tufft spel har jag inga problem med, men det här är på en helt annan nivå. Du får gå tillbaka till 80-talet för att hitta sådana här grejer. Det är inget jag kan acceptera.

Sävehofs sportchef Emil Berggren förstår att Brännberger har blivit anmäld för situationen och säger att klubben inte har några synpunkter på om det skulle bli så att linjespelaren blir avstängd.

– Med risk för att vi åker dit på det själva tycker jag samtidigt att det är rätt. Han (Brännberger) behöver lära sig och vi har sagt till honom att han ska hålla sig på banan. Rätt ska vara rätt, säger Berggren.

Sävehof och IFK Kristianstad möts under lördagen i Partille arena. En match Brännberger kommer spela då något beslut i ärendet ännu inte har hunnit fattas.

Avkast för mötet är 16.30.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.