Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Vranjes klubb får böter – rasar mot beslutet

IFK Kristianstad tvingas böta 100 000 kronor till europeiska handbollsförbundet. Anledningen? Luftbubblor i golvet under lagets Champions League-hemmamatch mot GOG.
Beslutet får klubben att rasa. "Vi har ju för fan inte mördat någon", twittrar evenemangschefen Henrik Fröberg.

Hösten har varit allt annat än munter för IFK Kristianstad som tränas av den förre RIK- och landslagsstjärnan Ljubomir Vranjes.

"Ljubos" lag har inte alls fått det att stämma i ligaspelet och såhär långt in på säsongen är Kristianstad sexa i tabellen – en besvikelse för laget som har radat upp seriesegrar och SM-guld de senaste åren.

Som om det inte vore nog ligger klubben dessutom sist i sin Champions League-grupp. Och det stannar inte där, för nu kommer nästa motgång.

Europeiska handbollsförbundet, EHF, har nämligen bestämt att Kristianstad ska böta 10 000 euro, motsvarande cirka 100 000 kronor. Det här då det i samband med skåningarnas hemmamatch mot danska GOG i Champions League-premiären upptäcktes en luftbubbla i golvet. Skälet till bubblan var att det var fel på en av rullarna i det särskilda golv som alltid måste rullas ut i Champions League-matcherna.

EHF-deleganten på plats uppmärksammade bubblan och konsekvensen blir alltså nu ekonomiskt straff.

"Det är katastrof"

Något som får Kristianstad-lägret att rasa.

"10 000. Vi har ju för fan inte mördat någon", twittrade klubbens evenemangschef Henrik Fröberg efter beskedet.

För Kristianstadsbladet utvecklade han sedan:

– De skrev att spelarna kunde skada sig. Och det kan jag ju verkligen ifrågasätta. Hur kan man blåsa igång matchen om spelarna riskerar att skadas? Det här absolut ingenting som är någon fara för någon, säger Fröberg och tillägger:

– Klart att det är katastrof. Det gör jättemycket för vår ekonomi och det här är absolut inget man räknar med. Jag förstår inte rimligheten i det här. Okej om man inte hade kunnat spela matchen, men du kan gå på vilket golv som helst och bara du letar så kan du hitta saker som inte är 100-procentiga.

LÄS MER: Vranjes ger sig in i halldebatten: "Det kommunen håller på med är pinsamt"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.