Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Vild domarilska i Sävehof – tränare Peter Möller fick rött kort

Sävehof föll med 25–28 mot Ystads IF i viktiga kampen i jakten på hemmafördel i slutspelet. Detta efter ett stökigt avslut där tränaren Peter Möller fick rött kort efter ett utbrott vid bänken.
– Det går inte att diskutera, säger Möller.

Inledningsvis var det två lag som inte tog många risker. Tempot var inte alltför högt utan de båda kombattanterna var noggranna med att inte ge något gratis till sin motståndare. Det var nästan så att det var mer fart i sportchef Emil Berggrens gestikulerande vid sidan av banan, när han tyckte att de gulsvarta inte fick domsluten med sig, än i själva matchen.

Med 15 minuter spelade var det lika på sju.

Därefter tog Sävehof tag i taktpinnen. William Bogojevic dundrade på från nio meter och med ett kraftfullt genombrottsspel. Gustaf Wedberg bidrog med finess och fantasi i avsluten från sin högersex-position och vips var det 13–9 med fem minuter kvar av den första halvleken och hemmalaget såg ut att ta halvtidsvila i förarsätet.

Annat ville Ystads tränare Jerry Hallbäck och tog timeout. En timeout som gav utdelning. Sävehofs anfallsspel gick i stå och skåningarna lyckades kvittera genom Hampus Andersson i den sista sekunden innan signalen ljöd för 30 minuter – 13–13 på jumbotronen.

– Det känns som det är här matchen vänder. Det känns som vi har matchen i våra händer, säger Simon Möller och fortsätter:

– Vi för matchen de första 25 minuterna och hade vi bara fortsatt så och haft fyra upp i halvlek så känns det som att vi hade haft tio mål upp till slut – jag tycker att vi är så pass mycket bättre när vi har fokus på vårat och orkar hålla fokus bakåt hela tiden.

Stökigt avslut

Precis som i den första akten så följdes lagen åt inledningsvis i den andra. Bogojevic fortsatte med sitt eminenta skytte. Lagkapten Jonathan Edvardsson hade dessutom fått för sig att kliva in i handlingarna på riktigt och gjorde fyra mål på de första 13 minuterna.

Men Ystad hakade på och gjorde så att ställningen var 20–20 med en kvart kvar. Lägg därefter till två raka bortamål minuten senare, så var det två måls ledning för Hallbäcks mannar – Sävehofs tränare Kristian Berndtsson tog timeout.

Det hjälpte dock föga utan Ystad vann till slut med 28–25.

Det som präglade slutet av matchen var dock en enorm ilska från Sävehofhåll – mot domarna. Målvakten Simon Möller fick två minuter för snack.

– Det känns som de gör många mål i sista femtedelen av anfallen. Det kostar oss i ork och fokus. Det går ut på saker som vi inte ska fokusera på och jag fokuserar alldeles för mycket på domaren. Jag är en känslomänniska och ibland rinner bägaren över. Men jag pratade med domaren efter matchen och vi hade en bra dialog. Det är inga hard feelings, säger Simon Möller.

Simon Möller fick två minuter för icke väl valda ord i slutet av matchen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Simon Möller fick två minuter för icke väl valda ord i slutet av matchen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

”Pratade inte ens med domaren”

Även tränaren Peter Möller fick rött kort när han ilsknade till i slutet av matchen när Ystads Ludvig Hallbäck blev liggande efter ett anfall och spelet blåstes av. Då tog gästernas tränare Jerry Hallbäck steg över mot Sävehofs bänk och det påpekade Möller för delegaterna.

– Jerry kommer springande över och jag säger till delegaten att "ska inte han ha två minuter?" Då vänder sig domaren om och ger mig rött kort och jag pratade inte ens med domaren – jag pratade med delegaten.

– Efter matchen så säger han (domaren) att jag får rött kort för att bänken reagerar och jag försöker förklara att jag har ett B på bröstet (den ledare med A på bröstet skall ta bänkvarningar) och att jag inte kan ta bänkvarningar. Men det är som det är. Det går inte att diskutera.

Sävehof är fortsatt sex poäng ifrån fjärdeplatsen som IFK Skövde innehar – Ystad är fyra poäng efter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.