Viktiga poäng för RIK i slutspelsjakten

Redbergslid behöver alla poäng de kan få när slutspelsjakten går in i slutskedet. Mot IFK Ystad säkrade laget två.

ANNONS
|

Handbollsligans grundserie är inne i slutskedet och Redbergslid jagar en plats i slutspelet. Inför torsdagens match mot IFK Ystad hade laget två poäng upp till Lugi på sista slutspelsplats och fem till just IFK Ystad.

– Även om vi förlorar idag är det väl teoretiskt möjligt men vi måste väl vinna idag, för självförtroende och att få lite häng, konstaterade Redbergslids Oskar Ysander till C more inför matchen.

Och RIK fick en drömstart. Efter tre minuter hade hemmalaget gjort lika många mål samtidigt som IFK Ystad inte fått hål på Kristian Zetterlund i RIK-målet.

Gästerna fick sedan igång målskyttet med starten bäddade för en fyramålsledning i paus för RIK, 19-15, efter en målrik första halvlek.

ANNONS

– Det går undan, båda lagen springer mycket så det är roligt, det är så det ska vara, säger RIK:s Emil Mellegård till C more.

– Vi fick en bra start med några enkla målvaktsräddningar och bra utdelning framåt men sen slappnar vi av och de gör några mål, konstaterar Mellegård.

Storseger till slut

I andra halvlek höll Redbergslid undan och drog ifrån och kunde säkra två viktiga poäng i slutspelsjakten som går vidare när tre omgångar återstår av grundserien.

– Det gäller bara att vi hamnar på rätt sida. Jag vet ju att vi måste vinna men försöker leva en match i taget, säger RIK:s Tobias Johansson till C more.

Matchen slutade 37-29.

– Det är lite roligt att ha en sån match ibland, det är ju sällan vi har det, säger sjumålsskytten Johansson om lagets 37 mål framåt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS