Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Viktig seriefinal för Sävehofs nybygge

Finalrepris. Sävehof mot Höör. Mitt i det tuffa Champions League schemat är det dags för tidig seriefinal i SHE i Partille arena.
– De har koll på oss och vi har koll på dem, säger Sävehofs Olivia Mellegård.

Senast lagen möttes var det i SM-final i Scandinavium. Då avgjorde Ida Odén matchen i slutsekunderna och sköt tillbaka SM-guldet, som året tidigare gick till just Höör, till Partille.

Under onsdagen möts lagen igen, Sävehof mot Höör, tvåan mot ettan i tabellen, i en tidig seriefinal i Partille arena.

– De har koll på oss och vi har koll på dem. Vi vet att de är bra i försvarsspelet och är kontringsstarka så att ha ett disciplinerat anfallsspel där vi har koll på vart vi tar lägena och kan springa hem blir en väldigt viktig del för att de inte ska straffa oss, säger Sävehofs kantstjärna Olivia Mellegård.

Med ny tränare och flera unga spelare i truppen är Sävehof inne i lite av ett nybygge. I det bygget blir matchen mot Höör viktig.

– Vi bygger upp nu och nu får vi möta ett väldigt bra lag i SHE som gör att vi får prövas och se hur mycket vi har utvecklats och vad vi behöver förbättra och vad som funkar för oss.

– Det är tidigt i säsongen och det är lite av en process, vi ska ju vara så bra som möjligt till våren men såklart kommer vi vilja vinna den matchen minst lika mycket som om det var senare i serien.

LÄS MER: Här är Göteborgs mest spännande spelare i SHE

Tufft schema

I helgen var laget i Frankrike för match mot Brest i Champions League. I helgen väntar en ny tuff Europamatch när ryska storlaget Rostov-Don kommer på besök till Partille arena. I det tuff schemat blir det alltså också seriefinal i SHE.

– Det har kanske någon undermedveten påverkan som man inte kan komma ifrån, man spelar nån extra match och i helgen var det två resdagar. Men vi ska fortfarande vara där till 100 procent och inte tänka på att vi spelar Champions League samtidigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.