Viktig seger för Sävehof – fick kämpa för poängen mot jumbon

Sävehof tog två viktiga poäng i slutspelsstriden – men det satt hårt inne mot tabelljumbon Varberg.

ANNONS
|

Sävehof dansar kring slutspelsstrecket i Handbollsligan och efter oavgjort resultat mot Eskilstuna Guif senast var Partille-laget ute efter seger och säkrare mark i tisdagens hemmamatch mot nykomlingen och tabelljumbon HK Varberg.

Sävehof kopplade grepp om matchen direkt i första halvlek men gästande Varberg bet sig kvar och släppte inte iväg hemmalaget mer än ett par mål.

Trots att Sävehofs Christoffer Brännberger, som inlett matchen bra och gjort fyra mål framåt, fick direkt rött kort i den 23:e matchminuten och fick följa resten av matchen från läktaren utökade hemmalaget ledningen och gick till pausvilan i fyramålsledning (14-10).

I andra halvlek hängde Varberg med Sävehof och släppte inte iväg hemmalaget till större ledning. Med en kvart kvar av matchen ledde Sävehof med tre mål (19-16). Och Varberg hade inte gett upp.

ANNONS

Tillbaka efter otrusmånaden

Gästerna gick upp till ett måls underläge med fem minuter kvar av matchen. Men mer än så släppte inte de regerande mästarna in Varberg.

Matchen slutade 27-25 till Sävehof som tog sin första ligaseger sedan 6 november.

– Det var en match som var upp och ner, jag tycker vi gör det onödigt spännande med de gör det bra. All heder åt Varberg, de gör det tufft för oss men jag tycker vi kan lösa det ännu bättre ändå. Men kul med två poäng, säger Simon Möller till C more.

För Möller var det första matchen tillbaka i Sävehof-målet efter en mardrömsmånad med skador och sjukdomar.

– Jag är inte alls i matchform. Jag har missat jättemycket. Det började med att jag fick 39 graders feber för en månad sen, sen åkte jag på en hjärnskakning efter ett skott i huvudet mot Hallby och var borta några matcher och senast en infektion i foten som gjorde att jag blev borta. Så jag har haft en otursmånad och det var roligt att få spela idag och vara i hetluften igen, säger han.

ANNONS