Viktig seger för Sävehof

Kantspelet firade triumfer när Sävehof tog andra raka derbysegern mot Redbergslid.
– Vi fick det spel och det tempo som vi ville, säger Viktor Ottosson.

ANNONS
|

Från sin vänsterkant gjorde han fem mål medan kollegan på högerkanten, Sebastian Karlsson gjorde sju mål.

RIK:s försvars- och målvaktsspel stod helt enkelt inte att känna igen.

Sävehofs kontringsspel gav allt som oftast målmässig frukt.

– Vi lyckades luckra upp dem, inte minst för att vi fick det tempo i matchen som vi ville ha och inte behövde anpassa oss efter deras spel, säger Ottosson.

Bra tryck i Partille

Det var bra tryck i Partille arena där Redbergslid var ute efter revansch mot Sävehof efter att ha blivit utspelat på hemmaplan i senaste derbyt för drygt två månader sedan.

Till matchen kom RIK stärkt en derbyseger mot Aranäs i bagaget.

ANNONS

Sävehof däremot förlorade borta mot Guif – och fick dessutom nyckelspelaren Jonas Larholm skadad. Som om det inte räckte har Sävehof den senaste tiden varit farligt nära fel sida om slutspelsstrecket…

LÄS OCKSÅ: Stefan Albrechtson: "Vi togs på sängen"

Matchen var jämn, tuff och intensiv – precis som det ska vara i ett derby. Inledningen var jämn men efter drygt åtta tog hemmalaget ledningen med 4-3 – en ledning man inte släppte. RIK flåsade hemmaspelarna i nacken men Sävehof höll undan och hade ledningen i paus med 18-16.

I den andra halvleken behöll Sävehof initiativet – och drog dessutom ifrån och hade ledningen med 26-21.

– Från början av andra förde och vi matchen och fick ett bra försprång. Det vanskliga i det läget är att nerver kan smyga in och att man riskerar att tappa greppet.

Och precis så var det.

Ett intensivt kämpande RIK gav inte upp.

Vid ställningen 26-22 fick Redbergslid straff. Rutinerade Tobias Johansson ställdes mot lika rutinerade Per Sandström i hemmamålet. Den här gången var det gästernas lagkapten som drog längsta strået och satte bollen säkert i mål, 26-23.

"Två mycket viktiga poäng"

Stöttade av hemmapubliken fick dock Sävehof ny energi och började dra ifrån – samtidigt som Sandström gjorde den ena svettiga räddningen efter den andra.

ANNONS

Sävehof fortsatte att hålla undan och RIK fick inte sin revansch.

– Gött att vinna mot Redbergslid – men inte bara det. Det var två mycket viktiga poäng för oss i kampen om en slutspelsplats. Hittills under säsongen har vi inte levererat, men jag hoppas att det släpper nu, säger Viktor Ottosson och fortsätter:

– Med nytt tränarteam känns det lite som en nytändning. Vi ska fixa det här – och framför allt tagga till i varje match, säger han efter den välkomna derbysegern.

ANNONS