Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Amanda Borgström har öst in mål för Kungälv under säsongen – mot GT Söder prickade hon in hela tio mål.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Amanda Borgström har öst in mål för Kungälv under säsongen – mot GT Söder prickade hon in hela tio mål. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Viktig seger för Kungälv i slutspelsracet

Hon har öst in mål hela säsongen. Mot jumbon GT Söder prickade Amanda Borgström in hela tio baljor – och bidrog därmed till att Kungälv segrade och tog klivet upp på slutspelsplats.
Nu väntar en sanslöst rafflande slutomgång i SHE.
– Det ska bli jätteroligt att spela en match som betyder så mycket, säger Amanda Borgström.

När klockan stod på 60.00 lobbade Amanda Borgström in en straff i mål och höjde armarna i skyn.

Fullträffen var hennes tionde i matchen och innebar att Kungälvs HK besegrade tabellens jumbo, GT Söder, med hela 28–17 på bortaplan.

En match där gästerna hade ledningen från första till sista sekund.

– Vi hade bestämt att vi verkligen skulle göra vår match och köra på i 60 minuter. Vi visste att varje mål skulle kunna bli viktigt inför avslutningen, säger Amanda Borgström.

Vinsten var minst sagt betydelsefull. Den stora segermarginalen kan bli det.

Kungälv har jagat slutspelsplats men varit strax utanför topp åtta en längre tid. Två poäng mot GT Söder, samtidigt som Önnered förlorade mot H65 Höör, ändrar dock på den saken.

Rafflande avslutning väntar

Fjolårets sensationslag är nu, med bara en omgång kvar att spela, på rätt sida strecket som åttonde lag i tabellen.

Avslutningen som väntar blir ett drama av sällan skådat slag där fyra lag, BK Heid, Kungälvs HK, Önnereds HK och Skövde gör upp om två platser i slutspelet. För tillfället är Heid sjua, Kungälv åtta och Skövde nia. Samtliga på 17 poäng. Där bakom skuggar Önnered på 15 poäng.

I slutomgången möter Kungälv sexan Skara på hemmaplan. Ett Skara som redan är klart för slutspel. Parallellt möts Heid och Skövde i Heidhallen och Önnered ställs mot nästjumbon Boden på bortaplan.

Vid seger mot Skara är slutspelsplatsen med allra största sannolikhet i hamn. Men även vid förlust kan det lösa sig – om övriga resultat går med KHK.

"Är oerhört starka"

Amanda Borgström ser med tillförsikt fram emot avslutningen.

– Det ska bli jätteroligt att spela en match som betyder så mycket. Och det är skönt att vi har gett oss själva de här förutsättningarna, där vi någonstans har allt i egna händer. För vinner vi och tar två poäng då har jag svårt att tro att det inte ska räcka för oss, även om vi såklart hoppas att där är andra resultat som också ska gå vår väg.

Vad tycker du talar för att ni löser det?

– Det är vårt kollektiv. Tillsammans är vi oerhört starka som grupp, vi har kommit in i en bra period nu och vunnit några matcher på slutet. Nu ska vi hålla i det.

Fakta: Så ser slutspelskampen ut inför sista omgången

7) BK Heid, 17 poäng, –6

8) Kungälvs HK, 17 poäng, –27

–––––––––––––––––––––––––––––––

9) Skövde, 17 poäng, –55

10) Önnereds HK, 15 poäng, –38

Spelschemat i slutomgången:

BK Heid–Skövde

Kungälvs HK–Skara

Boden–Önnereds HK

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.