Axel Franzén och hans Alingsås tog ytterligare en viktig vinst i jakten på seriesegern.
Axel Franzén och hans Alingsås tog ytterligare en viktig vinst i jakten på seriesegern. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Viktig seger för Alingsås i ett öde Estrad Arena

Alingsås besegrade IFK Ystad med 36–31 och går mot en möjlig serieseger i Handbollsligan. Evenemanget var i övrigt ganska egendomligt i och med att de annars kokande läktarna i Estrad stod tomma.
– Det var väldigt speciellt eftersom vi är vana vid att ha en åttonde spelare på läktaren, säger AHK:s Axel Franzén.

ANNONS
|

Alingsås jakt på seriesegern fortsatte på torsdagskvällen. Efter vinsten mot Malmö i senaste omgången tog man emot IFK Ystad i Estrad. Trots att läktarna var tomma körde man med dj och speaker vid inspringet som vanligt.

– Det var väldigt speciellt eftersom vi är vana att ha en åttonde spelare på läktaren. Då var det viktigt för oss att så mycket som möjligt att vara som vanligt, säger AHK:s Axel Franzén.

Som väntat var det tabelltvåan Alingsås som tog tag i matchen tidigt. Mitt i den första halvleken ledde hemmalaget med 15–10 och såg ut att ha bra kontroll på händelserna.

ANNONS

I paus hade Alingsås dragit ifrån med ytterligare ett mål då ställningen var 22–16. Hemmalaget kunde vara nöjda med insatsen framåt men mindre nöjda defensivt med tanke på de 16 insläppta.

– Anfallsspelet var klockrent men vi har haft lite problem i försvaret då och då under säsongen och så även nu, säger Axel Franzén.

AHK bet ifrån

Efter en pausvila där inga halvtidsintervjuer gjorts av den sändande kanalen Cmore på grund av restriktioner kopplade till coronaviruset, kom IFK Ystad igen något i andra halvlek. Dryga kvarten in hade avståndet krympt till tre bollar och läget var 31–28.

Alingsås lyckades dock återigen bita ifrån och vann till slut med 36–31 och satte press på Malmö ytterligare vad gällde seriesegern. AHK upp i serieledning med en omgång kvar i och med Malmös förlust mot Hallby med 29–31.

– En serieseger skulle vara jätteviktig för oss särskilt eftersom vi inte vet hur det blir med slutspelet. Då kan det bli seriesegraren som blir mästare, säger Axel Franzén.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS