Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nummer tio i Sävehof lägger av.

Victor Fridén slutar

Här är beskedet som rör om i Handbollsligan. GP kan avslöja att Victor Fridén, en av Sävehofs bästa spelare, slutar mitt i säsongen. -Inget lätt beslut, men nu när det är fattat känns det bra, säger 30-åringen till GP.

Han berättar att han funderat på saken en längre tid.

-Efter alla år med handbollen har jag märkt att motivationen börjat tryta, jag är inte lika hungrig längre. Då är det bättre att ge plats åt någon annan säger Victor Fridén.

Att han är pappa till en tvååring och mitt upp i studierna till fastighetsingenjör är också  en del av beslutet säger han:

- Det är klart den sociala biten spelar in, det är inte så mycket kvar av dagen  när man kommer hem efter träningen., säger han.

Med Fridéns beslut tappar Sävehof inte bara en av A-lagets bästa spelare utan också en stor publikfavorit som trollat och underhållit på högerkanten - och som inte minst varit en effektiv straffskytt.

-Det är klart att jag kommer att sakna stämningen och matcherna, det har har varit många fina stunder, säger Fridén, som bland annat har tre SM-guld och en Europacup-titel med sitt Sävehof, en klubb som han alltid har spelat i.

- För mig har det aldrig funnits något annat lag, jag började som åttåring i handbollsskolan, sedan har det  bara rullat på, säger Victor Fridén till GP.

När han nu slutar är det efter 13 säsonger, 379 matcher – och 1 356 mål.

Det är dock inte helt spikat att Victor Fridén fått nätet att rassla för allra sista gången.

-Jag har sagt att jag kan göra inhopp - om det är verklig kris, betonar han.

Ett beslut som välkomnas av tränaren och blivande sportchefen Robert Wedberg.

- Det är tråkigt att vi tappar en spelare med så mycket erfarenhet mitt i säsongen. Victor är en spelare med en fantastisk handled, han blir saknad, men det känns bra att han finns tillgänglig om behov uppstår, säger han.

 

Victor Fridén betonar att han har haft bra samtal med klubben inför beslutet att lägga av mitt i säsongen.

-Det har varit viktigt för mig att få berätta och förklara, det har varit bra samtal i klubben, säger han.

Sävehof, tippat topplag inte fått riktigt fått till det under säsongen – och tappar nu dessutom en av sina bästa spelare.

- Fast det finns fler som kan kliva fram, jag tror att det kommer att lossna för killarna, säger Victor Fridén.

För Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson blir Fridéns avsked lite speciellt.

-Jag har ju följt honom hela vägen, från handbollsskolan till debuten i A-laget tio år senare. En oerhört viktig kille för Sävehof på alla sätt, det är bara att önska Victor lycka till, säger Albrechtson till GP.

 

 

 

 

 

 


 

  

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.