Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Vi är inte mer än människor"

Sävehof tycks ha kommit in i en formsvacka – förlusten mot Larvik var den andra på mindre än vecka. - Vi är inte mer än människor säger stjärnan Loui Sand.

Sävehofs damer är den stora segermaskinen inom svensk handboll – nationellt har de varit totalt överlägsna och hade till för något år sedan en svit på närmare 100 svenska segermatcher.

Förlusterna som kommit den här säsongen har skett internationellt – fram till den gångna veckan då Sävehof oväntat stöp mot Västerås.
Och på söndagen blev det alltså stryk mot Larvik, om än ett topplag.
- Det blir så ibland – vi är som sagt inte mer än människor, det går upp och det går ner, säger Sävehofs anfallsstjärna Loui Sand till GP.

Sävehof har ett tufft program under hösten med matcher i Champions League varvat med tuffa matcher i den svenska ligan där topplaget Sävehof alltid är jagat byte.

Har det varit för tufft?
-Nej, det tycker jag inte, det är det här vi vill och det här vi tränar för. Men det är klart att ett hårt matchschema förstås sliter på kroppen på sikt och ibland kan det vara tufft att ladda om mentalt. Det går helt enkelt upp och ner i vardagen.
Efter förlusten mot Larvik var det tunga huvuden och deppiga miner hos spelarna i Sävehof.

Inte bara för att de förlorade – utan för sättet de förlorade på.
- Vi spelade för dåligt, framför allt bakåt. Men det värsta var vi inte riktigt var där, inte riktigt var närvarande långa stunder, analyserar Loui Sand.

På onsdag väntar bottenlaget Kristianstad ligan för Sävehof och på frågan om det är svårt att ladda om, säger Loui Sand.
- Inte alls, nu tillåter jag mig att vara deppig ett tag, men snart är man i gång igen. Det går inte att spela halvdant mot något lag i ligan.

Och sedan väntar Esbjerg…
- Just det, den matchen ska vi bara vinna, vi ska vidare till mellanrundan, säger Loui Sand.

Hon får medhåll av Emma Ekenman-Fernis, medspelare i i Sävehof och landslaget.
- Det är bara att repa mod och ta sig tillbaka – grejen är att det bara är vi själva som kan göra det. Att vi fått stryk två matcher i rad är rena tändvätskan, säger Emma Ekenman-Fernis och fortsätter:
- Det kommer att lossna, det är bara att kämpa på. Att vi har Esbjerg borta med chans att ta oss vidare triggar i gång alla, sa Emma som efter matchen mot Larvik satt med en lindad fot.
-Det är ingen fara, den är lite öm bara, försäkrade hon.

I förra veckans CL-match ådrog hon sig en lättare hjärnskakning.
- Det blir lite tufft ibland, men huvudet är också bra – annars hade jag inte fått spela…

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.