Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Veteranen tonar ner favoritskapet

Tolv raka SM-finaler och åtta raka guld. På lördag ska Sävehof förlänga den sviten och en av nyckelspelarna i både anfall och försvar är Elin Hallagård, som trots favoritskapet inte tror på en lätt match. – Vi är ödmjuka mot allt motstånd eftersom vi har förlorat fler matcher i år, säger Elin Hallagård.

Sävehof har inte spelat många matcher under säsongen med hela truppen tillgänglig. Skador har ställt till det för bland annat stjärnorna Loui Sand och Jamina Roberts.

 

En som vet hur det är att stoppas av skador är Elin Hallagård. I maj 2015 skadade hon knät illa i en match och var borta från handbollen till början av 2016. Nu är hon en av de som fått ta ett stort ansvar när andra varit borta. I slutspelet har hon klivit fram som en av de mest tongivande spelarna, både i anfall och försvar.

 

– Skotten har suttit och jag har fått till det bra bakåt. Det är skönt att känna att jag kan ta med mig mycket och fortsätta än att behöva ändra massa saker, säger Elin Hallagård.

 

De senaste matcherna har skadeproblemen i truppen varit färre. I torsdags hölls den sista träningen före avfärd till Malmö och alla utom Jamina Roberts var med på planen, men enligt tränaren Henrik Signell var det planerat för att vila hennes skadade knä och hon ska vara redo för spel på lördag.

 

För finalmotståndet står H65 Höör som spelar sin första final. Trots en krokig väg till final är Sävehof även i år storfavoriter till att ta hem guldet. Men Elin Hallagård tycker att situationen är annorlunda den här gången.

 

– Jag tycker inte att vi ska ses som favoriter på samma sätt. Vi haft det tufft mot många lag och är ödmjuka mot allt motstånd nu eftersom vi har förlorat fler matcher i år än tidigare och många lag har blivit bättre.

 

De senaste förlusterna kom mot Skuru i semifinalserien där Sävehof vann först efter fem matcher. I den avgörande semifinalen i Partille arena i söndags vann laget till slut stort och till Sävehofs bästa spelare utsågs just Elin Hallagård.

 

– Hon betyder jättemycket.  Hon är en fysiskt stark spelare och viktig offensivt som defensivt. Hon har gjort det bra även före slutspelet men där har hon tagit ett ännu större ansvar och höjt sin lägstanivå, säger Henrik Signell.

 

 Den korta vilan till finalen ser inte Elin Hallagård som någon nackdel.

 

– Att det är tajt mellan matcherna tror jag kan vara bra. Vi har ju några år vunnit med 3-0 i semin och då har det varit ett stort glapp till finalen där man bygger upp mycket spänning och nervositet. Nu är vi inne i det bättre och hoppas kunna dra fördel av det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.