Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Veteranen tillbaka när Sävehof krossade

Återstart efter VM – då visade Sävehof storform och körde över Karlskrona.
– En klockren match av oss, säger veteranen Viktor Ottosson som var tillbaka efter sin långtidsskada.

I slutet av november skadade sig Viktor Ottosson på en träning. Snart kunde det konstateras att kantspelaren drabbats av en fraktur på ett ben i foten.

Skadedomen var tung. Den första prognosen pekade på gips och lång tids frånvaro. Handbollsspel skulle tidigast kunna bli aktuellt till slutspelet.

Men på onsdagskvällen, ett par månader "för tidigt" fanns Ottosson med i Sävehof när Partilleklubben mosade Karlskrona med 35–19 då Handbollsligan återstartade efter en månads VM-uppehåll.

– Riktigt skönt att få lite islossning, särskilt så här direkt i återstarten, säger Ottosson.

"Första riktiga prövningen"

Av förklarliga skäl var det var inte bara segern som gladde 28-åringen utan också den egna comebacken, som fortlöpte utan bakslag.

– Sista matchen innan årsskiftet hade jag gips. I kväll spelade jag igen. Det har gått väldigt, väldigt fort. Mycket snabbare än förväntat. Det är väldigt skönt. Min första dom var tre till fem månader. Jag befarade att säsongen nästan hade kunnat vara över, men nu är jag här.

Han fortsätter:

– Jag har varit i träning i en och en halv vecka och jag gjorde en B-lagsmatch för tre dagar sedan, men det blir inte riktigt samma adrenalinpåslag. Det här var första riktiga prövningen och det kändes skitbra. Det är bara lite ork och tajming som saknas, men nu får jag träning varje dag så jag kommer närmare toppformen för varje dag.

Att vara tillbaka redan nu, med den prognosen du fick, hur är det möjligt?

– Det måste vara för att jag är så jäkla stark, haha. Nä, men det kanske var lite av en säkerhetssjukskrivning jag fick från början av läkarteamet. Eller är det bara att jag har haft tur och har bra läkkött.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.