Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Veteranen derbyhjälte när Sävehof körde över serieledarna

Målvaktsveteranen Per Sandström, 35, storspelade och blev derbyhjälte när Sävehof körde över serieledaren Alingsås i det prestige laddade mötet. -Den här gången gick allt vår väg, säger en glad och lättad Sandström efter segern med 27-21.

Det bjöds in till publikfest i Partille arena på onsdagskvällen – serieledarna Alingsås kom för att få revansch efter förlusten hemma för knappt två månader sedan.
Det var också Alingsås som tog ledningen på straff från Magnus Persson efter mindre än en minut.
Men sedan handlade det mesta om Sävehof – och om Per Sandström.
Den 35-årige målvakten, som återvände till moderklubben för två år sedan, hade stor del i att Sävehof vann det prestigefyllda derbyt.
- Vi lyckades tidigt att få tag i spelet och hålla undan deras anfall. Att jag lyckades ta ett par bollar i början gjorde förstås inte saken sämre, säger Sandström vars räddningsprocent i matchen låg på över 40.
Sävehof som spelmässigt varit ojämnt de senaste matcherna var rejält taggat och spelarna visade beslutsamhet, aggressivitet och vilja i sina ageranden.
Efter tio minuter stod det 9-4 till hemmalaget, till viss del beroende på att Alingsås målvakt Rickard Frisk – till skillnad mot Sandström – inte hade sin bästa dag. 
Som en naturlig följd kom unge (19 år) Erik Pettersson in. Han spelade stabilt och tog bland annat en straff från annars så säkre Victor Fridén.
Alingsås tog in i slutet av halvleken, men Sävehof höll avståndet och ledde i paus med 13-10.
I den andra halvleken kom Sävehof kom ut med fortsatt energi efter vilan och hade efter åtta minuter dragit iväg till 18-12. Spelet var vasst framåt - och tryggt bakåt.
Inte minst beroende nämnde Per Sandström som var säkerheten själv mellan stolparna.
-I den här matchen lyckades vi med det vi gjorde, det är den stora skillnaden, säger Sandström som precis som laget varit lite upp och ner i spelet de senaste matcherna.
Målvaktsveteranen storspelade och stängde stundtals igen.
Alingsås, anfört av nyblivne proffset Jesper Konradsson, tillika landslagsaktuell, slet för att komma i kapp men stoppades effektivt av Sävehofs försvar. 
- Tungt att få stryk i en prestigefylld match, men det är bara att gratulera Sävehof som var skarpare än oss i den här matchen, säger Konradsson som torsdagen får veta om han tar plats i VM-truppen.
Till publikens jubel – cirka 3 000 var på plats – var det mycket kamp och krigande i mötet där hemmalaget spelade bra, slet hårt och till slut kunde ta sin andra raka derbyseger mot Alingsås. 
Framåt var Olle Forsell Schefvert starkt bidragande till viktorian med sina nio mål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.