Värdstaden Göteborg lovordas av svenska stjärnorna

Malmö blir nästa anhalt. Efter tre utsålda gruppspelsmatcher i Göteborg rullar det svenska EM-äventyret vidare. Innan dess passar landslagsstjärnorna på att summera värdskapet i rikets andra stad.
– Jag har aldrig varit med om något större. Det har varit tio av tio att spela här, säger Jack Thurin om landslagets vistelse i Göteborg.

ANNONS
|

Tre länder, Sverige, Norge och Österrike, delar på det pågående Europamästerskapet.

Tre svenska städer, Malmö, Göteborg och Stockholm, delar sinsemellan på matcherna som spelas i Sverige.

Efter det första gruppspelet som har avgjorts inför fullsatta läktare i Scandinavium rullar nu det blågula EM-äventyret vidare till Skåne och Malmö där mellanrundan spelas.

Därmed har Göteborg gjort sitt som EM-värd. Och när landslaget nu vinkar farväl så är det idel beröm som öses över arrangörskapet och den inramning som har varit på matcherna i rikets andra stad.

– Jag vill tacka varenda en som har tagit sig hit. Det har varit fantastisk stämning. Tyvärr kunde vi bara bjuda på två av tre segrar men vi får se till att vi tar igen det nere i Malmö, säger lagkapten Jim Gottfridsson.

ANNONS

"Tre MVG-matcher"

Han är inte ensam om att lovorda publiken i Scandinavium och Göteborgs värdskap.

– Jag har bott här ett par år. Det har varit speciellt. Det är många ansikten man känner igen på läktaren. Det har varit jättekul, säger Jesper Nielsen.

Andreas Nilsson tar vid:

– Det har varit mäktigt att spela här i Scandinavium inför fullsatta läktare. Nu får vi se vad de har att bjuda på där nere.

Förbundskapten Kristjan Andrésson är en annan som har trivts:

– Supportrarna har gjort tre MVG-matcher. Det har varit fantastisk stämning och vi har fått den hjälp som vi har behövt. Sedan lyckades vi inte knyta ihop det mot slovenerna, men det har varit otroligt roligt att spela i Scandinavium.

Ni åker vidare nu, hur ser du på det? Hade man hellre stannat kvar i samma stad eller spelar det mindre roll?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Vi tror och hoppas på god stämning nere i Malmö också, säger Andrésson.

"Har varit tio av tio"

För Jack Thurin blev den tredje och sista gruppspelsmatchen i Göteborg hans mästerskapsdebut.

– Jag har aldrig varit med om något större. Det har varit tio av tio. Det får jag verkligen säga. Jag har aldrig spelat inför så stor publik innan. Det är så många som hejar på laget, mäktigt. Göteborg har skött sig riktigt bra!

ANNONS

Philip Henningsson tycker att göteborgarna har lagt ribban högt.

– Det är fantastiskt. Fullt hus tre matcher i rad. Det har varit magisk stämning. Det är helt fantastiskt att det kan vara så. Det blir upp till bevis för Malmö. Vi får hoppas att danskarna inte har köpt alla biljetter och att det blir lite svenskar på plats där nere också!

ANNONS