Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Utklassades av serieledaren – nu jumbo i tabellen

Kräftgången fortsätter för Heid – borta mot svenska mästaren förnedrades göteborgarna. Nu är laget ny jumbo i tabellen. – Det är klart att det här tär på oss, säger Towe Andersson om nederlaget.

Undantaget prestigesegern mot Sävehof har årets säsong varit ett enda stort mörker för Heid. Laget, som på förhand har satt upp målsättningen att ta sig till slutspel, hade inför onsdagens möte med Höör bara spelat ihop två ynka poäng på sex matcher. Och borta mot skåningarna fortsatte den tråkiga trenden när den sjätte förlusten på sju omgångar inkasserades. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi hängde med bra i början. Vi kämpade och gjorde det vi hade pratat om. Vi höll ner tempot och spelade säkert, vilket vi inte har gjort i tidigare matcher, men sedan tappade vi allt i andra halvlek, säger Towe Andersson, som med sina nio mål stod för hälften av Heids målproduktion. 

– Det spelar ingen roll hur många mål jag gör om vi inte vinner. Det är skit samma. Jag kanske var bra, men uppenbarligen inte tillräckligt bra. 

"Tror fortfarande på det här" 

Underläget 18-10 i halvtid växte efter paus och till slut blev det förlust med hela 19 bollars marginal, 37-18. 

– Det är kanske mer surt med en förlust när man är nära, men det här svider mer. Det tär mer på självförtroendet att förlora med 19 bollar…

Storförlusten mot den regerande mästaren innebär att Heid trillar ner till jumboplatsen i tabellen. 

– Varje förlust gör att man sjunker lite lägre, men gruppsammanhållningen är väldigt stark och vi tror fortfarande på det här, även om vi inte har lyckats visa det hela vägen, säger Andersson. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.