Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Upp till bevis för Sävehof

Svenska mästarna är bara sexa i elitserien. – Vi måste visa lite mer blod, svett och tårar, säger Sävehoftränaren Magnus Johansson.

Sävehof har tre raka SM-guld och kraven är högt ställda även i år. Men laget har inte levt upp till förväntningarna så här långt.

När elitserien återstartar i kväll efter VM-uppehållet ligger Sävehof på sjätte plats efter 21 matcher. Laget är sex poäng bakom ledande Lugi och fyra poäng före både Redbergslid och kvällens motståndare IFK Skövde som just nu är utanför slutspel.

– Det är ingen nöjd med, absolut inte. Ambitionen är att vi ska vara högre upp i tabellen och vara med och slåss om SM-guldet, säger Magnus "Bagarn" Johansson, tränare i Sävehof.

Inför matchen mot Skövde har Sävehof haft matchuppehåll i en månad. Hårda träningar har blandats med sociala aktiviteter.

– Vi har lärt känna varandra bättre nu under den här månaden och konstaterat att vi inte har varit tillräckligt bestämda på planen. Det har svängt mycket från match till match, vi har spelat jättebra ibland och gjort riktiga bottennapp ibland, säger Johansson.

Hittills är det främst i det defensiva spelet som Partilleklubben har haft problem.

– Vi måste spela tuffare. Vi har tagit emot mer stryk än vad vi har delat ut och det har speglat sig mycket i matcherna. Det ska göra mer ont att möta oss så att vi får större chans att kontra och få snabba bollerövringar.

Under hösten har Sävehof stundtals haft stora skadeproblem, upp till sex spelare borta i en och samma match. När serien nu drar igång igen är det bara Tobias Albrechtson som ännu inte är i speldugligt skick. Han väntas vara tillbaka om ungefär en vecka.

Trots sjätteplatsen är Sävehoftränaren positiv och tror att hans lag nu är på rätt köl inför avslutningen på grundserien och efterföljande slutspel.

– Men det är många som vill vara med om och slåss om det. Men vi vill visa lite mer lidelse så att vi kan få igång publiken här också. Det kan komma lite mer folk och vi måste visa lite mer känslor, säger Magnus Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.