Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sävehof tog tredje raka segern i Champions League.  Bild: DANIEL STILLER
Sävehof tog tredje raka segern i Champions League. Bild: DANIEL STILLER

Unga löftet levererade efter Salihis skada

När Gzim Salihi utgick med en handskada i andra halvlek var Sporting nära att gå ikapp. Unga löftet Emil Berlin hindrade detta med en fin prestation.
– Det var fantastiskt kul, säger Emil Berlin.

Det var i inledningen av andra halvlek som Sävehofs niometersskytt Gzim Salihi blev liggandes efter en duell med Sporting-försvaret. Han tog sig åt högerhanden och var snart tvungen att utgå.

Läget i matchen var kritiskt. Sävehof hade tappat en trygg tremålsledning i paus till 17-16. Det portugisiska laget var på väg ikapp.

Lösningen? Kasta in 18-årige löftet Emil Berlin.

– Jag fick en minut i vår första match mot finnarna och sedan fick jag komma in en halvlek när Salihi blev utvisad mot Rabotnik, säger han.

"Dumt att bli nervös"

Berlin började direkt leverera och gjorde det tunga målet som gav 20-16 i det matchavgörande rycket med tio minuter kvar. Några nerver syntes inte och han gjorde sedan ytterligare två mål, varav ett på straff.

– Det är dumt att bli nervös. Jag gör det jag brukar och försöker göra mål och hjälpa övriga laget. Vi spelade utan press eftersom vi var underdogs, säger han.

Trots att Gzim Salihi hade en väldigt stor del i segern med sina fem mål gick det vägen till en säker seger i slutändan. Efter matchen kom lugnande besked kring skadan.

– Just nu behandlar vi det som ett sår i handen. Det är ingen större fara vad vi vet just nu, säger Sävehofs lagläkare Vahid Hamidy.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.