Uddlöst Alingsås föll mot Ystad

Alingsås hade chansen att införskaffa sig en matchboll i kvartsfinalserien. Men efter en uddlös insats och 19-25 borta mot Ystads IF står det nu 1-1 i matcher. - Det är ganska mycket som saknas, säger tränare Mikael Franzén efter matchen.

|

Det är ganska mycket som saknas, det är väl ingen frågan om vart segern hamnade idag, säger Mikael Franzén till C More.

Det bjöds inte på någon propagandahandboll under inledningen i Ystad Arena. Inget utav lagen fick det att stämma framåt och efter dryga 13 minuter spelade, samt 5-4 till hemmalaget, fick Alingsås-tränaren nog och tog timeout.

”Vi den här timeouten för att vi tycker vi är för dåliga i vårt anfallsspel nu. Vi går mycket en och en och letar linje”, ropade Mikael Franzén till laget.

Timeouten hjälpte dock föga, målskyttet ville inte släppa för Alingsås. Delvis tack vare en het Anders Persson i Ystad-målet. Efter 30 minuter spelade hade han 50 i räddningsprocent och Skånelaget en 12-8-ledning.

- Vi har lite svårt framåt. Vi kämpar, sliter och får inte de enkla målen som vi vill ha egentligen. Vi får göra det lite bättre helt enkelt så sitter nog bollarna, säger Andreas Lang till C More i paus.

Men det blev inte den omstarten i andra halvlek som Alingsås hoppades på.

Föll efter ny svag halvlek

Efter dryga sex minuter spelade hade Ystadsledning utökats till sju bollar, vilket tvingade AHK-tränaren Mikael Franzén till ännu en timeout.

Likt den i första halvleken var gav Franzéns timeout knappast önskad effekt. Blev gropen Alingsås grävt bara djupare och efter 43 minuter ledde Skånelaget med 20-11.

Alingsås skulle aldrig komma ikapp och när slutsignalen ljöd hade Ystad kvitterat till 1-1 i kvartsfinalen genom en 25-19-seger.

- Det är ganska mycket som saknas, det är väl ingen frågan om vart segern hamnade idag, säger Mikael Franzén till C More efter matchen.