Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två framgångsmetoder möts i derbykvarten

Sävehof och Redbergslid har tagit varsin väg till kvartsfinal. Nu ställs lagen – och dess metoder – mot varandra.

Två framgångsmetoder möts när kvartsfinalserien mellan Sävehof och Redbergslid drar igång i dag. 

Redbergslid har ett vasst anfall via linjespelet men framförallt ett ramstarkt försvar och seriens bästa målvakt. 

– Där har vi lyckats. Vi spelar 3–2–1 med hög spets och det har vi lyckats störa de andra med. Vi vinner mycket man-mot-man-dueller. Sen får man ett lugn i försvaret när man har en målvakt som Tobias Thulin, säger försvarsspecialisten Henrik Weglin. 

Hur ska ni stoppa Sävehofs kantspel?

– Framförallt måste vi ha tålamod framåt och inte åka på enkla kontringsmål. Där gör deras kanter mycket mål. I uppställt spel ska vi se till att de inte ska få vara med i matchen så mycket. De ska inte tycka det är kul. 

Annorlunda i Sävehof

Sävehof å sin sida har en frejdig offensiv med 28,8 mål per match i snitt - många genom spel på kanterna. Där är det gulklädda Partille-gänget bättre än något annat lag i Sverige under grundserien. 

– Vi får ganska mycket utrymme det är en av förklaringarna. Vi får mycket förtroende och får ta mycket avslut och beslut, säger Viktor Ottosson, Sävehofs målfarligaste kantspelare. 

Hur ska ni stoppa Redbergslids linjespel?

– Det gäller att vara täta mot Linus Arnesson. Han är otroligt skicklig på spela fram deras linjespelare. Nyckeln i hela vårt försvar blir att få stopp på honom. Vi får försöka ta ner farten för honom. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.