Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Tungt matchande – då gäckar skador Sävehof

Tre matcher på en vecka, varav en är mot tabelltrean Alingsås ikväll.
Då blir skador på flera spelare ett aber för Sävehof.
– Det finns inte så många alternativ att kasta in, säger Sävehofs tränare Kristian Berndtsson.

En dramatisk seger mot Tatran Presov i lördags, ett tufft derby mot fjolårets finalmotståndare Alingsås ikväll, avgörande Champions League-möte med Sporting CP i Lissabon på lördag och sen Redbergslid i Scandinavium tisdagen därpå.

IK Sävehofs herrar är mitt inne i en minst sagt hektiskt period av spelschemat och som om det inte vore nog dras klubben även med vissa skadebekymmer.

– Det är tre spelare som hänger lite på “livlinan” om man säger så, de är i slutet av rehabiliteringen så vi kommer få se under dagen. Vi tänker inte riskera något såklart, säger tränare Kristian Berndtsson.

Sävehoftränaren vill inte avslöja vilka spelare som är osäkra kort inför kvällens möte. Men sedan tidigare har bland andra Pouya Norouzinezhads drabbats av en bruten näsa och Simon Möller av en huvudskada.

Hur tunga är skadebekymren inför en så tuff motståndare som Alingsås?

– Det är inga tunga avbräck mot just Alingsås egentligen, det är mer att vi har så tajt matchande just nu som ställer till det. Vi hade ju skador Presov och kom undan med en seger och vi har fortfarande vår första-lina intakt. Så spetsen är det inga problem med, utan det är mer bredden som blir lidande. Det finns inte så många alternativ att kasta in.

"Tid för att tänka efter inte"

För Sävehof handlar det om att ta sig igenom veckan, där man bland annat kan säkra avancemang i Champions League, innan man enkom kan fokusera på spelet i Handbollsligan.

Men det täta matchandet har både för- och nackdelar.

– Fördelen är att man inte hinner fundera så mycket. Man är tvungen att släppa matchen, oavsett om den var positiv eller negativ, och fokusera fullt ut på nästa som kommer ganska tätt inpå. Så tid för att tänka efter finns ju inte, det är både en för- och nackdel såklart. Det svåra är mer att hitta balansen, både i det fysiska och mentala.

Du säger att man får släppa matcherna, innebär det att ert sena avgörande mot Presov är bortglömt nu?

– Nej, det är klart att man inte har. Det är ju ett segerrus som man tar med sig till Alingsås såklart, nu visade det sig dessutom att segern blev viktigare än vad vi trodde.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.