Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Robert Wedberg, tränare i Sävehof. Foto: Bildbyrån

Tungt för Sävehof inför derbyt

I början av säsongen pratade expertisen om Sävehof som ett topplag och Aranäs som ett bottenlag. Inför fredagens derby skiljer det en poäng mellan lagen. -Vi har haft det oväntat tungt, säger Sävehofs tränare Robert Wedberg.

Sju poäng på åtta matcher och en åttondeplats i tabellen var inte riktigt vad Sävehof med tunga hemvändare som Joakim Larsson och Johan Jakobsson hade väntat sig.

– Vi har förvisso haft en del skador som har ställt till det, men det är inget jag kan skylla på. Vi har helt enkelt inte fått ihop helheten än och det är klart att det påverkar laget mentalt, säger Robert Wedberg.

Missar för mycket

Under de inledande matcherna var det försvarsspelet som inte stämde – under de senaste drabbningarna har det i stället varit anfallsspelet som har krånglat för Sävehof som spelade SM-semifinal i våras.

– Vi missar för mycket och har inte haft skärpan i avgörande lägen. Framför allt måste vi vinna de jämna matcherna. Att vi i flera fall har tappat i andra halvlek och inte lyckats knyta ihop säcken sätter sig förstås i huvudet på spelarna, säger han.

Någon lösning?
– Inte mer än att vi måste jobba stenhårt för att oss ur det här – då kommer också resultaten. Jag såg positiva tecken i matchen mot Malmö senast, även om vi förlorade. Vår första halvlek var riktigt bra – den bästa hittills under säsongen, säger Robert Wedberg.

Små sår...

I Aranäs-lägret är man stärkt efter segern mot Hammarby borta senast.

– En vinst i ryggen är alltid bra, däremot har vi en del skador och sjukdomar som gör att vi att vi måste gå runt på färre spelare än vanligt, lite tufft eftersom truppen inte är så stor, säger tränaren Toni Johansson.

En som missar är 20-årige vänsternian August Wiger som tidigare spelat i Sävehof och som inlett säsongen riktigt bra.

– Riktigt surt att behövs missa, det här lite av årets match för mig, säger August Wiger som måste tacka nej på grund av en infektion i ena armen.

– Lymfangit är diagnosen med ett finare namn. Jag hade ett litet skrubbsår på ena armbågen som utsattes för bakterier. Nu är det antibiotika och vila som gäller, säger August Wiger till GP.

"Sävehof som är favorit"

Tränaren Toni Johansson tror på en tuff kamp, senaste mötet i Partille arena slutade oavgjort.

– Det är Sävehof som är favorit och som har pressen på sig. Vi är underdogen som har allt att vinna. Vi kämpar alltid till sista droppen. De ska få sig en riktig match, betonar han.
  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.