Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: DENNIS YLIKANGAS

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tungt avbräck för Sävehof – trotjänaren skadad

Sävehof har drabbats av ett tungt avbräck. Trotjänaren Viktor Ottosson landade illa under en träning och väntas bli borta länge.

Den första tredjedelen av Handbollsligan 2018/2019 har spelats. Under de resterande två kommer Sävehof få klara sig utan Viktor Ottosson.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Trotjänaren landade illa under en träning. Det som till en början såg ut att vara en stukning visade sig sedan vara en fraktur i ett ben i foten, något som kunde konstateras efter röntgen.

Skadan innebär att vänstersexan först måste bära gips de närmaste tre till fem veckorna innan en lång tids rehabilitering väntar.

"Jättetråkigt för Viktor"

– Jättetråkigt för Viktor, laget och publiken. Viktor är en av våra mest rutinerade spelare och naturligtvis kommer det att påverka laget under hans frånvaro, säger managern Anders Eliasson i ett pressmeddelande.

Den preliminära prognosen säger att 28-åringen kommer vara redo för spel lagom till dess att vårens slutspel drar igång.

– Vi har några spännande juniorer som kommer flyttas upp och tillsammans med Henrik Johansson kommer det förhoppningsvis att fungera bra under tiden, säger Eliasson.

Ottosson har på 13 spelade seriematcher den här säsongen noterats för 34 mål och fyra assist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.