Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tung skalp för RIK – besegrade succélaget

Formkurvan pekar spikrakt uppåt för Redbergslid. Mot succélaget IFK Skövde glänste offensiven när tredje raka segern inkasserades.
– Säsongens bästa insats, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta.

Säsongsinledningen var trevande – men nu har Redbergslid hittat rätt på allvar.

På torsdagskvällen inkasserade laget tredje raka segern när höstens stora överraskning, IFK Skövde, slogs tillbaka med övertygande 38–29 i Lisebergshallen, det här i en match där RIK-offensiven långa stunder glänste.

– Det var mycket spring på oss i dag och vi gjorde jäkligt mycket mål. Vi fick lite bättre stopp än Skövde bakåt, men det som bäddade för den här segern var att vi fullkomligt öste in mål framåt. Vi var extremt noggranna i våra avslut. Det här var en riktig fullträff framåt. Vi var jävligt bra, säger Oliver Wigmark som med sina sju mål var RIK:s främsta målskytt.

Det hela började dock lite trevande.

Skövde, med en stor bortaklack på plats i Lisebergshallen, inledde bäst och det var tidig ledning för gästerna, 4–2.

Men hemmalaget skulle inte bara komma in i matchen – utan också ta över.

Det var 18–16 i paus.

"Säsongens bästa insats"

Närmare än så släpptes aldrig Skövde.

Tobias Johansson startade den andra halvleken med att pricka in ett par baljor. Och efter det dröjde det inte länge innan det var proppen ur fullständigt för Jasmin Zutas manskap.

Det ena mönsteranfallet efter det andra radades upp och flera hemmaspelare, med Oliver Wigmark och August Wiger, i spetsen bjöd på flera fina individuella prestationer.

– Vi sprang, sprang och sprang och de blev mer och mer trötta. Det var riktigt roligt att spela i dag. Det kändes som att vi pangade in mål varenda sekund, säger Wigmark.

Jasmin Zuta var mäkta imponerad över det han fick se från sitt lag.

– Det här var säsongens bästa insats. Mot så bra motstånd som Skövde är – och vi körde över dem. De fick aldrig chans att andas. Om de gjorde mål så gjorde vi mål igen. Det känns som att vi är på väg mot någonting.

"Har varit ett annat RIK efter det"

Och åt vilket håll formkurvan pekar råder det inga tvivel om. Vinsten var RIK:s tredje raka och på de åtta senaste matcherna har det bara blivit en förlust, mot Lugi på bortaplan.

– Jag tycker att trenden bröts mot Lugi. Efter den matchen har det varit ett annat RIK. Även om vi inte nådde hela vägen fram där så har vi spelat bättre efter det, säger Zuta och tillägger:

– Det här var det bästa hittills, men det finns mycket kvar. Jag tycker ändå att vi har mer kvar att ge.

Närmast väntar dubbla derbyn för RIK. Först mot Önnered. Sedan mot Sävehof.

– Det ser vi såklart verkligen ser fram emot. Det blir två goa matcher, avslutar Zuta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.