Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bertram Obling storspelade när Sävehof vann mot PAUC från franska Aix-en-Provence. Bild: MATHIAS BERGELD
Bertram Obling storspelade när Sävehof vann mot PAUC från franska Aix-en-Provence. Bild: MATHIAS BERGELD

Tung bortaseger för Sävehof mot PAUC i European League

De drog ifrån direkt – och sedan var det aldrig något snack. Sävehof-herrarna imponerade och vann med 30–25 borta mot franska PAUC.
– Det är en överkörning utan dess like den här matchen, säger Viaplays expertkommentator Martin Frändesjö.

Sävehof hade en sprudlande handbollsafton i Frankrike, när de på tisdagen gästade PAUC från Aix-en-Provence. Det var tredje matchen i European League-gruppspelet, och bortalaget från Partille fick en flygande start.

Efter bara elva minuter stod det 2–8 och med en storspelande Bertram Obling längst bak var det aldrig någon oro för Sävehof. Målvakten räddade hela 15 skott och hade en räddningsprocent på nästan 40 procent.

I paus ledde Sävehof med sex bollar. Fransmännen gjorde ett försök att hämta upp det i andra halvlek, men istället drog gästerna ifrån ytterligare och ledde som mest med elva mål.

Hyllas av experten: ”Enorm insats”

PAUC fick in några tröstmål mot slutet, men Sävehof vann med 30–25 och hyllades rejält av Viaplays expertkommentator Martin Frändesjö.

– Det var Sävehofs match från start till mål, där hela laget gör en enorm insats. Framför allt Oblings spel i starten som visade vägen. Det här visar att när Sävehof väl får träff kan de hota de flesta lagen i turneringen. Väldigt mycket positivt, säger han i tv-sändningen.

Segern i Frankrike innebär att Sävehof nu har två segrar och en förlust i EL-gruppspelet.

Målskyttar, Sävehof

Rune Schröder och Elias a Skipagötu 6, Gazim Salihi 5, Alexander Örjevik Westby 4, Sebastian Spante 3, Jonathan Stenbäcken och Sebastian Karlsson 2, Vetle Eck Aga och Pontus Brolin 1.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.