Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trots förlust - stark insats av Sävehof: "Tar med oss mycket"

Trots att det blev förlust mot Nantes så avslutade Sävehof säsongens Europaäventyr på ett bra sätt. – Anfallsmässigt gör vi en jättebra prestation, säger Henrik Signell.

Möjligheten till avancemang i EHF-cupen var borta redan inför mötet med Nantes. Men trots att det inte fanns något slutspel att kämpa för gjorde Sävehof en stark insats i Frankrike när säsongens Europaäventyr avslutades.  

– Vi var med i den här matchen nästan hela vägen, fram till 30-30, och stod upp riktigt bra, säger tränare Henrik Signell. 

Att laget slutförde turneringen med en bra insats uppskattar tränaren.  

– Efter att ha inlett EHF-cupen med två riktigt svaga insatser mot Nantes hemma och Randers var det framför allt skönt att visa för oss själva att vi kan prestera bra handboll på den här nivån. Det är mycket av det här som vi kommer ta med oss tillbaka till seriespelet.  

Och efter en intensiv och krävande säsong, där det inhemska seriespelet kombinerat med europeiskt cupspel har slitit hårt på laget, tycker tränaren nu att det ska bli skönt att enbart kunna fokusera på ligan. 

– Vi har haft mycket problem med skador och att vi har fått slita hårt på våra spelare. Det blir skönt att få lite längre uppehåll mellan matcherna och att kunna få chansen att förbereda sig ordentligt och verkligen få längta efter att spela match. 

Johanna Bundsen fick utgå mot Nantes efter en dryg kvart men enligt Signell ska det inte vara någon fara med landslagsmålvakten. 

– Hon vred till knäet lite, men det är nog lugnt. Vi ville inte riskera något. Det var bara en ren säkerhetsåtgärd. 

Slutsiffrorna i matchen skrevs till 34-30 i Nantes favör. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.