"Trodde aldrig jag skulle få uppleva det här"

Elitserie-uttåg 2007. SHE-comeback 2018. Elin Sige har varit med på hela Kungälvs resa – från depp till lycka.
– För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva det här, säger trotjänaren inför lagets hemmapremiär.

ANNONS

2007 åkte Kungälv ur Elitserien.

I samband med degraderingen fick en då 16-årig Elin Sige chansen i klubbens A-lag. Nu, elva år senare, är Kungälv tillbaka i högstaligan igen.

Elin Sige?

Hon är kvar. Och har så varit under hela den långa resa som har innehållit allt från kamp i botten av division 1 till SHE-avancemang.

– Det är helt fantastiskt att man har nått hit till slut. Efter att nästan ha varit nära på att åka ur division 1, säger Elin Sige inför den stundande hemmapremiären mot Lugi.

En match som på förhand tar fram starka känslor hos 27-åringen.

ANNONS

– För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva det här. Att jag skulle få chansen att spela i SHE. Nu får jag möjligheten att stå där med laget i Mimerhallen med alla nära och kära på läktarna. Det kommer vara extra pirrigt och väldigt speciellt. Det ser jag verkligen fram emot och något jag har längtat efter.

Mot Önnered i premiären gjorde Sige sin första match någonsin i högstaligan.

"Det var en bekräftelse"

Det slutade med derbyseger och tre mål för egen del.

– Det var jätteroligt att öppna med att vinna ett derby mot ett så bra lag som Önnered. Det har verkligen gett energi den här veckan.

Vad betyder det för egen del, dels att laget vann, men också att du själv direkt levererade?

– Det gör jättemycket, särskilt eftersom man inte har spelat i SHE tidigare. Nu fick jag bekräftelse på att man kan spela på den här nivån, att det går, att det inte är omöjligt.

Hur ser du på motståndet som väntar nu i form av Lugi?

– Lugi är ett topplag i SHE, med många duktiga talanger. Det gäller att få igång vårt försvarsspel och stoppa deras skytte. Lyckas vi inte med det tror jag att det blir tufft. Men vi vet vad vi kan och vi tror alltid på oss själva, avslutar Sige.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS