Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jesper Konradsson hoppas avsluta med guld. Bild: Bildbyrån

Tredje gången gillt för Alingsås

Efter två raka finalförluster mot Kristianstad hoppas Alingsås vända trenden och Jesper Konradsson hoppas knipa ytterligare ett SM-guld i sin sista match för klubben. – Det hade varit helt sjukt, magiskt. Det skulle betyda jättemycket för mig, säger han

Jesper Konradsson kom till Alingsås som 16-åring och har länge varit en bärande spelare i laget.  Lördagens SM-final blir hans sista i klubben där han 2014 var med och säkrade lagets andra SM-guld genom tiderna. Snart går flytten till Danmark och nästa säsong spelar han som proffs i Skjern Håndbold. Men det är inget han tänker på nu.

 

– Jag tänkte mer på det i semifinalerna, att det här kan vara min sista match. Nu tänker jag bara på att det är en final som jag hemskt gärna vill vinna och det är sista matchen oavsett, säger Jesper Konradsson.

 

Även i år är det Kristianstad som står för finalmotståndet och även om Alingsås har vunnit över dem en gång i årets grundserie får Skånelaget stå som favoriter efter serieseger och två raka SM-guld.

 

– Det är klart de är favoriter. Men vi känner att vi har en chans att slå dem eftersom vi har gjort de i grundserien i höstas och att vi är i bra form. De är favoriter men vi vill vinna matchen lika mycket, säger Jesper Konradsson.

 

”En extra skjuts att ha dem där”

 

Inför finalen har laget gått igenom sina tidigare matcher mot Kristianstad och Jesper Konradsson vet vad som blir viktigt om de ska kunna slå Skånelaget.

 

– Vi måste stoppa deras kontringar i fas två.  De har gjort väldigt mycket mål på oss där. Vi har haft ganska bra koll på dem när de kommer i uppställt anfallsspel så det handlar om att vi hinner hem och är strukturerade när de kommer upp i anfall.

 

Alingsåsarna brukar vara bra på att sluta upp kring sitt lag, och finalen ser inte ut att bli något undantag. Omkring 2000 supportrar väntas ta sig till Malmö för att stötta sitt lag på lördag.  

 

– Det betyder jättemycket. De var fantastiska i semifinalserien mot Sävehof och det är klart att det ger en extra skjuts i ryggen att ha dem där, säger Jesper Konradsson.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.