Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trögstartat Sävehof vann stort

Efter en blek första halvlek borta mot Skuru vaknade Sävehof. – Vi blev lite stressade av deras offensiva försvar i första. Men i andra lossnade det, säger sjumålskytten Olivia Mellegård.

Skuru22

Sävehof28

Det till stora delar nya Sävehof fortsätter att vinna i årets elitserie. Storsegern mot Höör i premiären följdes upp av en ny tvåpoängare i lördagens bortamatch mot Skuru. Men det såg lite svajigt ut i inledningen och efter 30 minuter var ställningen 11-12.

– Vi lyckades inte knäcka deras offensiva försvar, vilket gjorde oss lite stressade i den första halvleken, säger Olivia Mellegård.

Men i den andra vaknade Sävehof. Gästerna ryckte snabbt till sig en fyramålsledning och när slutsignalen ljöd hade den växt till sex bollar. Stor segerkreatör var vänstersexan Olivia Mellegård, som satte dit sju bollar.

– Vi började röra oss bättre i anfallet i den andra och då lossnade det för oss. Vi har helt nytt lag och inför säsongen visste vi inte riktigt var vi stod. Men efter två segrar har vi fått det på papper och det känns jätteroligt. Nu gäller det bara att hålla i det, säger Mellegård.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.