Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: CARL SANDIN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tränarprofil tar över Heid

Christer "CK" Karlsson. Där har ni BK Heids nye huvudtränare nästa säsong. Han presenterades på en presskonferens inför lördagens match mot VästeråsIrsta.
– Heid har inte mest pengar men jag tror att vi kan träna mest och bäst, säger han.

Heid organiserar om till nästa säsong. På lördagen blev Christer "CK" Karlsson klar som ny huvudtränare. Den tjänsten ska han kombinera med ett halvtidsuppdrag som general manager i föreningen. Där blir uppdraget att driva de ideellt arbetande ledarna framåt och organisera föreningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det känns fantastiskt roligt. Föreningen har växt på bredden de senaste åren men vi har haft problem på elitsidan, vi vill avancera uppåt i tabellen. Det här tror vi kan lyfta vår klubb, säger Heids ordförande Olle Fogelin.

Christer Karlsson har under de senaste åren varit tränare i norska Fredrikstad, med fina framgångar som resultat. Nu ser han fram emot att återvända till sin tidigare klubb. Karlsson tränade Heids damer mellan 2005 och 2011.

– Jag har bestämt mig för att flytta hem och ta det här uppdraget i moderklubben igen. Som tränare vet jag hur jag vill och ska göra. Rollen som general manager är ny för mig, så den får vi forma här framöver, säger han.

Vad tar du med dig från åren i Norge?

– Halva det norska laget spelar i norska ligan, så den är en väldigt bra liga. Jag tar med mig en hel del därifrån. Kanske framförallt förmågan att motivera spelarna. De tränar väldigt mycket i Norge, oavsett hur mycket man har i ersättning. Vi ska lägga lite mer tid på att bli bättre.

Magnus Lindqvist, som lett laget den senaste perioden, kommer nästa säsong bli assisterande tränare och dessutom ha huvudansvar för den akademi Heid nu startar. Därifrån hoppas föreningen kunna få fler spelare redo för elitnivå.

– Vi vill kvalitetssäkra den. Nu ska vi lyckas bättre de kommande tre åren, säger Olle Fogelin.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.