Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tränarens hyllning till veteranen

Christoffer Brännberger avstängd. Då fick Joakim Larsson stort förtroende – en chans han tog tillvara på.
– Han var matchens gigant, säger Sävehofs tränare Andreas Stockenberg efter att Partilleklubben besegrat serieledande IFK Kristianstad.

Sävehof slog till med en dunderknall i Handbollsligan när laget besegrade regerande mästaren IFK Kristianstad på hemmaplan.

En seger som dessutom bärgades utan nyckelspelarna William Bogojevic, Sebastian Karlsson och Christoffer Brännberger saknades.

Med trion borta klev i stället flera andra spelare fram. En av dem var mittsexan Joakim Larsson.

Veteranen har fått snålt med speltid på sistone, men mot Kristianstad fick han stort förtroende. Efteråt hyllades han stort av Sävehofs tränare Andreas Stockenberg.

– Jocke Larsson tycker jag gör sin bästa match i Sävehof. Han har kanske inte riktigt kommit in i Sävehof, men i dag var han matchens gigant, säger "Stocken".

Larsson själv var strålande glad efter matchen.

– Det här var en jäkla urladdning. Helt fantastisk laginsats! Alla var där, och gjorde mer än vad vi hade vågat förvänta oss. Det är så jäkla kul att se.

Han fortsätter:

– Det är skönt att se att vi kan lira även när nyckelspelare är borta. Nu spelade knappt Gzim (Salihi) och Bogojevic, Brännberger och Sebbe borta. Vi hade en jättetufft utgångsläge, men vi gick ihop som lag och löste det på ett jättefint sett.

LÄS MER: Kristianstad mästare efter förlängningsrysare

"Det säger väl en del"

När Larsson får höra Stockenbergs beröm skiner han upp.

– Det är jättekul att höra. Jag har inte spelat så mycket de senaste fyra-fem matcherna så det var bara att gå in och ge allt. Jag var väldigt osäker på min status inför matchen och i den 59:e minuten fick jag kramp så det säger väl en del om min fysiska status och var jag står.

Han fortsätter:

– Så min status är kanske inte där den ska vara, men det räckte mot Kristianstad, säger han och skrattar.

Till nästa match är Christoffer Brännberger tillbaka. Men det är inget som stör Larsson, som bara ser positivt på konkurrenssituationen.

– Jag vet vad jag kan, det är inga problem. Jag har varit med såpass länge nu. Jag har aldrig tvivlat på vad jag kan. Sedan har vi väldigt tuff konkurrens. Brännberger är en riktigt bra spelare. Jag är inte bitter på speltiden, men när man får chansen får man ta den. Nu gjorde vi och jag det i dag, men jag är jätteglad när Brännberger kommer tillbaka. Vi är ett bra team.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.