Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tobias Thulin klar för tyska storklubben

RIK-målvakten Tobias Thulin gjorde braksuccé under fjolårssäsongen. Nu står det klart att kommande säsong blir hans sista i Göteborg - sen går flyttlasset till Tyskland och SC Magdeburg.
– Det har länge varit en dröm att få komma utomlands, säger han på klubbens hemsida.

Tobias Thulin var en av Redbergslids absolut viktigaste spelare under den gångna säsongen. Den 23-årige målvakten spikade stundtals igen och hade den fjärde bästa räddningsprocenten i hela handbollsligan.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Något som väckt intresset hos klubbar runtom i Europa.

LÄS MER: Thulin om flytten och vad som avgjorde klubbvalet

Thulin kommer dock att spela för Redbergslid även den kommande säsongen, men sen är han förlorad.

Under fredagen meddelade nämligen klubben att målvakten skrivit på för tyska storklubben SC Magdeburg, som blir hans nya klubbadress sommaren 2019.

"Redbergslids IK önskar Tobias lycka till och känner stolthet över att spelare från föreningen hamnar i toppklubbar i Europa. Tobias har varit aktuell för proffsklubbar under en längre tid och därför känns det bra att vi får njuta av Tobias handbollsspel även denna säsong", skriver man på sin hemsida.

LÄS MER: Klart: Hit flyttar Redbergslid 2019

"Svårt att tacka nej'

23-åringen själv är minst sagt glad över möjligheten att få testa på livet som utlandsproffs, detta genom att representera en klubb som slutade fyra i den tyska högstaligan.

– Det har länge varit en dröm att få komma utomlands och mäta sig i en av de bästa ligorna i världen. Därför var det svårt att tacka nej när väl den här chansen kom. Jag är oerhört tacksam gentemot alla i och runt RIK som har hjälpt mig att bli den handbollsspelare jag är idag och jag hoppas vi kan avsluta med att tillsammans göra en så bra säsong som möjligt, säger han på klubbens hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.