Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tobias Thulin åker med till handbolls-EM

Efter en fin insats i träningsmatchen mot Ungern i helgen får Redbergslids-målvakten Tobias Thulin åka med till EM i Kroatien.

När Mikael Appelgren vilades mot Ungern i lördagens match i Kinnarps arena fick Tobias Thulin chansen. Och han tog den. Han stängde igen målet i slutet av matchen och såg till att Sverige fick med sig ett oavgjort resultat.

LÄS OCKSÅ: RIK förstärker med hemvändaren

Nu får Thulin åka med till EM i Kroatien som reservmålvakt. Han kommer göra de 16 ordinarie spelarna sällskap på träningarna och finnas med under gruppspelet som extramålvakt.

– Jag ser det som en investering inför framtida mästerskap samtidigt som vi får möjlighet att avlasta våra ordinarie målvakter på träningarna, säger förbundskapten Kristján Andrésson till handbollslandslagets hemsida.

– Det har varit lärorikt att vara med under uppladdningen och träna med de bästa handbollsspelarna i landet och det ska bli kul att vara med en del av EM och avlasta “Palle” och “Äpplet” på träningarna, säger 22-åringen.

Sverige inleder mästerskapet på fredag med match mot Island. I Sveriges grupp finns också Serbien och hemmanationen Kroatien

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.