Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Thulin briljerar med kniven mot strupen

Tobias Thulin fortsätter att imponera i Redbergslid-målet – under 26-28-segern borta mot hemmastarka IFK Skövde blev den unge målvakten återigen, till det positiva, den avgörande faktorn. – Det är väl då man ska kliva fram liksom, så det är ju alltid skönt när räddningarna sitter, säger en nöjd Thulin.

Det råder inga tvivel om hur viktig Tobias Thulin är för sitt Redbergslids IK. Bortsett från ett bottennapp hemma mot Eskilstuna Guif har den 22-årige målvakten briljerat mellan stolparna och bortamötet mot IFK Skövde var inget undantag.

Stundtals var Thulin utlämnad åt skarpskyttar likt Alfred Ehn och Rasmus Wremer, men kunde ändå stå för ett spel som gjorde att Redbergslid kunde hänga med i tillställningen.

– Skövde är ju ett bra lag och när de kommer in är de riktigt vassa, vilket straffar oss under inledningen, säger Tobias Thulin.

Sakta men säkert kunde Redbergslid äta sig tillbaka i matchen och det skulle bli en rejäl nagelbitare till avslutning där den unge målvakten blev stor matchhjälte genom flera avgörande räddningar. 

– Man tänker inte jättemycket i de lägena faktiskt, man känner bara att man får kliva fram och försöka ta bollen.

"Man tänder ju till lite extra"

För Thulins del är det inte första gången han ger motståndarna mardrömmar. Fråga bara Sävehofs Jonas Larholm, vars straff räddades av Thulin under en rafflande avslutning i derbyt tidigare under säsongen. Att få vara sista utposten i viktiga lägen – det är Thulins kopp te.

– Man tänder ju till lite extra och det är ju extra skönt att ta några bollar i slutet av matcherna.

Hur ser du på din säsong hittills?

– Det känns som det går framåt, man har väl haft några dåliga matcher... men nu känns det som både jag och laget har blivit bättre.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.