Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Thulin bakom RIK:s första seger: "Onödigt spännande"

RIK fixade säsongens första tvåpoängare under fredagen. Som många gånger förr var det Tobias Thulins målvaktsspel som lade grunden till framgången.

Det var två lag i behov av poäng som drabbade samman i Lisebergshallen under fredagen. Redbergslid med en poäng på tre matcher och AIK som på lika många matcher inte lyckats spela hem en poäng.

Det blev hemmalaget RIK som fick med sig säsongens första seger, mycket tack vare storspel av Tobias Thulin i målet. Men det blev tight på slutet.

– Jag tycker vi gör en stabil match i 50 minuter, speciellt försvarsmässigt. Sen kommer vi till lägen men är inte tillräckligt skarpa för att dra ifrån mer och så blir det lite darrigt och lite onödigt spännande, säger Thulin.

23-åringen inledde matchen med att rädda både frilägen och straff och bäddade med det för en match där RIK aldrig släppte AIK förbi sig.

Hyllar försvaret

Även Matija Spikic i AIK-målet hade en bra kväll och i första halvlek räddade han i princip alla RIK:s skott från sex meter.

Tack vare målvakternas storspel var det målsnålt i Lisebergshallen och första halvlek slutade 12-10.

I andra halvlek fortsatte Thulin, som skrivit på för spel i tyska SC Magdeburg inför nästa säsong, på det inkörda banan och RIK kunde behålla och utöka sin ledning.

I slutskedet av matchen åt sig dock AIK närmre och närmre och det blev nerv i matchen.

– När säcken ska knytas ihop lämnar vi över ansvaret till andra och då går det snabbt i handboll. De får lite enkla mål och då kryper de närmre, säger Thulin.

Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

21-20 med 40 sekunder kvar.

Timeout RIK.

Mål av August Wiger och RIK-seger 22-20.

Och en räddningsprocent på över 50 procent för Tobias Thulin.

Efter matchen hyllar Thulin försvarsspelet.

– Vi får bra träff på dem bakåt och då blir det ganska tydligt för mig vart skotten ska komma, så det fungerar bra mellan mig och försvaret.

Vänder det för er nu?

– Det har varit lite frustrerade de första matcherna. Speciellt första matchen mot Sävehof när vi slarvar i slutet av matchen. Så det är alltid skönt att få första segern så kan vi bygga vidare på det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.