Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Thess Krönell till Tyskland – Tamara Haggerty ersätter i Sävehof

Thess Krönell lämnar Sävehof för spel i Tyskland. Hon ersätts i truppen av nederländska Tamara Haggerty.
– Mitt mål är att spela Champions League, säger Haggerty.

Thess Krönell kom till Sävehofs akademi 2012. Sedan dess har det hunnits med tre SM-guld men också en del långa skadeperioder. I år har hon vuxit fram till en viktigare och viktigare kugge i laget – nästa säsong tar hon steget till den tyska ligan, det skriver Sävehof i ett pressmeddelande utan att nämna vilken klubb hon ska till.

LÄS MER: Barn med på mästerskap ger stor trygghet

– En väldigt speciell känsla att lämna efter 9 år i klubben som jag vuxit upp i och som blivit mitt hem. Men nu är det dags att testa ett nytt äventyr! Jag är otroligt tacksam och glad för tiden jag har haft här och alla oförglömliga minnen både på handbollsplanen och utanför, säger Krönell i pressmeddelandet.

Tamara Haggerty ersätter Thess Krönell

Som ersättare på linjen plockar Sävehof en spelare från tyska ligan och klubben Tussies Metzingen. Tamara Haggerty heter den snart 25-åriga nederländska landslagsspelaren som flyttar till Sävehof för att spela i Champions League och ta en permanent plats i landslaget.

– Jag är redo för en ny utmaning. Jag gillar deras sätt att spela handboll och jag spelar på det sättet också, säger Tamara Haggerty till Sävehofs hemsida.

LÄS MER: Andreas Stockenberg om RIK, Önnered och Aranäs inför kvalet till Handbollsligan

Sportchef Emil Berggren om sin senaste rekrytering.

– Tamara kommer med erfarenhet och med stora ambitioner som vi tycker passar perfekt ihop med vår unga hungriga trupp. Tamara är en väldigt allround linjespelare som både spärrar bra åt sina medspelare samt är väldigt bra på att fånga bollen. Tillsammans med Thea Blomst ser vi fram emot att ha seriens bästa mittsexpar.

Fakta: Tamara Haggerty

Född: 29 april 1996

Position: Mittsexa

Längd: 179 cm

Vikt: 72 kg

Moderklubb: DSOV Vijfhuizen (Nederländerna)

Klubbar: IK Sävehof, TusSies Metzingen (Tyskland), Bad Wildungen Vipers (Tyskland) , HandbalAcademie (Nederländerna), Hv Quintus (Nederländerna), West-Friesland SEW (Nederländerna), VOC Amsterdam (Nederländerna).

Landskamper: 4A, 60U

Meriter: Europa mästare U17

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.