Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Svensken Patrik Fahlgren försöker ta sig genom det franska försvaret.

Tappert Sverige föll mot Frankrike

Det höll nästan, men till slut räckte Sverige inte till. Det blev förlust med 25-27 mot Frankrike i den sista gruppspelsmatchen i handbolls-VM. Nu väntar Polen i åttondelsfinal.

Inför matchen handlade det mesta om Kim Anderssons axel som visat sig vara så illa däran att förbundskaptensduon Staffan Olsson och Ola Lindgren valt att flyga in Mattias Zachrisson direkt från BB, där han och sambon Kim (!) tidigare i veckan fick sitt första barn.

Hoppet hölls uppe ända fram till matchstart, men till slut visade sig Andersson inte vara i speldugligt skick och den svenske världsstjärnan blev kvar på bänken matchen igenom.

De svenska förbundskaptenerna Olsson och Lindgren spelade i Kim Anderssons frånvaro ut de taktiska kort man hade på handen.

I defensiven spelade Sverige ett offensivt 5-1-försvar för första gången detta VM. Något som ställde fransmännen och deras stora och spänstiga skyttar. Bland annat slutade världsstjärnan Nikola Karabatic på noll mål.

-Vi spelar ett offensivt försvarsspel hela matchen och gör det jättebra. Det är klart att vi gör misstag men det är sånt vi får leva med. Vi har inte haft så mycket tid att träna det tillsammans. Jag tycker att vi gör det riktigt, riktigt bra. Framförallt de nya som kommer in och verkligen står upp, säger Jonas Källman.

Sverige gick upp i ledning med 4-0 innan fransmännen vaknade och sedan jobbade siffrorna på resultattavlorna i Al Sadd Arena som på ett gummiband matchen igenom, där Sverige drog ifrån och Frankrike jobbade ikapp.

Men till slut brast det.

Med mindre än fem minuter kvar att spela tog Frankrike ledningen för första gången i matchen (24-23) och Sverige hade inte något som drog dem tillbaka. Och när de väl försökte stod Thierry Omeyer i Frankrikes mål ivägen.

-Vi gör några misstag sista åtta minuterna som inte de gör på grund av att de har lite mer möjligheter att byta och lite fräschare bänk, kanske. Det har man inte riktigt råd med om man ska slå de bästa, utan Kim, säger Tobias Karlsson.

Frankrike slutar i och med segern etta i grupp C och möter Argentina i åttondelsfinal. Det innebär att Sverige i egenskap av grupptvåa ställs mot Polen.

-Det är många drabbningar med dem genom åren, både bra och dåliga, så vi känner varandra väl. De har bra skytte från alla positioner, sen har de en jättebra målvakt och kommer han i gång så blir det tufft, säger Jonas Källman, som var den som utmärkte sig mest i den för dagen väldigt rörliga och positionsbytande offensiven med åtta mål. -Det ska bli fantastiskt skoj. Det är inte nu det börjar, men det är nu man verkligen får se vilka som är i form. Nu har vi spelat fem matcher och nu börjar spelarna bli lite trötta och det är nu krigarviljan kommer fram. Nu ser man vilka lag som verkligen är hungriga, här i åttondelen.