Talangerna glänste när Sävehof vann stort

I Johanna Bundsen frånvaro fick Hanna Eriksson chansen - och tog den. Målvakten storspelade och släppte bara 16 bollar förbi sig. – Fantastiskt kul att det gick så bra, säger 20-åringen till GP.

ANNONS
|

Inför hemmamatchen mot tabelljumbon Skara stod det klart att landslagsmålvakten och det givna förstavalet i Sävehof, Johanna Bundsen, inte kunde medverka. En förkylning satte stopp för stjärnan. Det innebar att Hanna Eriksson, 20, fick chansen mellan stolparna - och som hon tog den.

Talangen, som annars har fått sparsamt med speltid under säsongen, klev ut och briljerade från första stund. Med en räddningsprocent på 64 och 25 motade skott var hon en starkt bidragande orsak till att Sävehof kunde ta en ny utklassningsseger mot Skara.

– Det var fantastiskt kul att komma in och spela, och extra kul att få göra en så bra match, säger Eriksson.

ANNONS

16 baklängesmål är dessutom försvarsmässigt ert bästa facit i en enskild match på hela säsongen...

– Haha, jaså? Det är så klart jätteroligt att höra att det är så, men jag ville bara göra en bra match. Jag hade ett grymt försvar framför mig som hjälpte på mig på bästa sätt. De ska ha stort cred.

Och det var inte bara en glad utan också en lättad målvakt efter slutsignalen.

– Det är det man vill innan match, när man vet att man ska få spela. Man vill visa att man kan prestera när man väl får chansen. Så nu efteråt känner man sig lite lättad.

Med tanke på denhär insatsen kanske du flåsar Bundsen lite i nacken?

– Haha, nej, det tror jag inte. Hon är grym. Johanna är en väldigt bra förebild och jag har lärt mig otroligt mycket av henne.

Tränare Henrik Signell var minst sagtbelåten med vad han fick se från lagets sista utpost.

– Hon skötte verkligen uppgiften med bravur. Jättestarkt.

Om Hanna Eriksson briljerade bakåt var det en annan talang som glänste framåt. Mittsexan Thess Krönell, 20, prickade in sex mål i storsegern och var närmast hundraprocentig i sina avslut.

ANNONS

– Det var skönt. Det kändes som att det lossnade lite för mig. Jag fick många bra inspel, säger Krönell.

Hon fortsätter:

– Det är jätteviktigt att ta chansen när man får mycket speltid. Även om jag vet att det är en långsiktig process så vill man ju leverera. Men det handlar om att jobba och göra det bra under lång tid - inte bara i en match.

På två möten med Skara har Sävehof, trots avsaknaden av flera nyckelspelare,fyra inspelade poäng och en målskillnad på 74-36. De dubbla segrarna innebär också att serieledningen återigen är i Partille-lagets händer.

– Det är inte alltid en nackdel att ha många borta. Och det har det nog inte varit i de här två matcherna. Visst, vi har mött ett lag som kanske inte sätter oss på prov men det är ändå många nya som har fått chansen till speltid - och som har tagit hela handen, säger Henrik Signell.

ANNONS