Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Spelet fungerar igen för Tobias Johansson och hans Redbergslid. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Taktiska förändringar har tagit Redbergslid tillbaka

Efter en turbulent höst har Redbergslid avslutat året med flera fina resultat. Små taktiska förändringar har visat sig ge resultat.
– Vi spelar ett enklare anfallsspel nu som vi är mer bekväma i, säger lagkaptenen Tobias Johansson.

Hemlösa och inkastade i vad några av klubbens medlemmar beskriver som en islada. Utan hemmaseger fram till slutet av november. Klubbikonen Magnus Wislanders stroke. Det har varit en turbulent höst för Redbergslid.

Tittade man på spelet var det framförallt offensivt som det inte fungerade för några månader sedan.

– Det var många situationer där spelet bara tog slut och man inte visste vem man skulle passa vidare till eller vad man skulle göra, säger lagkaptenen Tobias Johansson.

– Det främsta problemet var att det var många platsbyten och man hamnade i positioner som man inte var van vid.

"Spelar enklare"

Men i slutet av november hände något. Efter att ha tagit säsongens första hemmavinst i derbyt mot Önnered den 30 november radade RIK upp flera fina insatser under årets avslutande månad. Det blev bland annat seger borta mot serieledande Alingsås och oavgjort i derbyt mot svenska mästarna Sävehof. Samt ytterligare två hemmasegrar.

Inför annandagsmatchen mot Alingsås pratade lagets tränare Jasmin Zuta med GP om att man förenklat spelet. Tobias Johansson utvecklar.

– Vi spelar ett enklare anfallsspel nu som vi är mer bekväma i. Man kanske får slita mer för varje mål men vi springer inte bort oss eller spelar fel lika ofta, säger han.

Långt uppehåll väntar

Lagkamraten Niclas Fingren menar att även försvarsspelet förbättrats.

– Alla tror på det vi ska göra och vi gör det vi bestämt till 100 procent. Målvaktsspelet har steppat upp vilket beror på att försvarsspelet blivit bättre, säger han.

Nu återstår det att se om det fina spelet håller i sig. Först väntar ett uppehåll och lite försäsongsliknande träning innan seriespelet är tillbaka, för RIK:s del med bortamatch mot Hallby den 29 januari.

– Framförallt måste vi vinna mot lagen vi främst konkurrerar med kring strecket sedan hoppas vi kunna ta en del större skalper utöver det, säger Tobias Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.