Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Tårar i Heid efter Önnereds comeback: "Så jävla surt"

Heid såg ut att ha segern i sin hand – men en stark upphämtning av Önnered innebar kryss i derbyt. – Det är så jävla surt, vi ska bara knyta ihop säcken men tappar, säger Heids målvakt, Jennifer Hama med tårar i ögonen.

Önnered hade visat bäst form på förhand. Men det var Heid, där storstjärnan Towe Andersson saknades i laguppställningen, som långt in i slutminuterna såg ut att gå mot vinst i derbyt när lagen gjorde upp. Med knappa fem minuter kvar hade gästerna tre bollar upp – men efter en stark avslutning lyckades Önnered gå ikapp och fixa en poäng inför ett kokande ÖHK-hallen. 

– Vi fick en väldigt dålig start, men jag tycker att vi krigar oss in i matchen och i andra halvlek visar vi verkligen moral. Vi jobbar hårt som fan och lyckas sno bollen ett par gånger, vilket gör att vi får några enkla mål. Just nu känns det verkligen som att vi vann en poäng, säger hemmalagets Alexandra Lundström efter slutsignalen. 

Med fem fullträffar, varav två sena straffmål, spelade Lundström en viktig roll i vändningen. Först skickade hon in 20-21 innan hon också utjämnade med en minut och 15 sekunder kvar. 

"Var bara att dra dit bollen" 

– Det var bara att dra dit bollen, haha. 

Hon fortsätter: 

– Nej men det ska göras, och det är skitkul att jag fick göra det, säger Lundström om straffarna.  

Lika nöjda miner var det inte i Heid-lägret. Bortalaget, och inte minst Jennifer Hama i målburen, inledde starkt och klev tidigt upp i ledning med 3-0. Och framgången fortsatte även efter det. I paus var det 11-6 i Heids favör. Men trots fint utgångsläge inför den andra akten räckte det inte hela vägen och laget får därmed fortsätta vänta på säsongens andra seger. 

"Så jävla surt" 

– Det är så jävla surt, vi leder hela matchen men tappar det i slutet. Vi hade matchen i våra händer, vi ska bara knyta ihop säcken men tappar allt, säger Jennifer Hama samtidigt som tårarna rinner längs kinderna. 

Hon fortsätter: 
– De starka känslorna handlar mycket om att det är derby, att man så gärna vill vinna. 

Vad tror du det beror på, att ni tappar?
– Jag tror det handlar om nerver, vi lägger ansvaret på andra spelare framåt. Vi vågar inte ta avsluten och så blir det halvdana passningar i stället och så tappar vi bollen på det. Antalet tekniska fel är alldeles för många, säger Hama och suckar tungt. 

"Finns mycket att ta med sig" 

Men trots den uteblivna segern kunde målvakten, som i slutsekunden räddade en poäng till Heid med en parad vid ställningen 21-21, glädjas åt delar av insatsen, som hon tycker var ett fall framåt. Både för laget och för egen del. 

– Det är mycket vi tar med oss, om man ser till hur det har sett ut tidigare under säsongen finns det mycket att ta med sig. Men det handlar om att vi måste hålla hela vägen. 

Om sin egen insats: 
– Jag har haft en tuff start på den här säsongen, så att få med sig den här prestationen kommer gynna mig, hoppas jag. Det är riktigt skönt att få ta med sig det här – även om vi inte vann. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.