Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Sviten bruten – Sävehof föll hemma i Partille Arena

Sävehofs damer är vana att vinna. Särskilt i Partille arena. Men alla sviter har ett slut och under lördagen förlorade man med 20-24 mot Skövde HF. – Vi vet att vi är starka här men idag var vi inte det, säger tränaren Henrik Signell efter lagets första förlust i arenan.

I september 2016 invigdes Sävehofs nya hemmaarena. Sedan dess har laget radat upp segrar i Partille Arena.
Förra säsongen blev det några förluster i Champions League men i ligan gick man rent på hemmaplan. Så även den här säsongen – tills Skövde HF kom på besök. En jämn match slutade till slut med Skövde-seger.

– Vi vet att vi är starka här men idag var vi inte det. Vi är i ett läge den här säsongen där vi vet att det kommer förluster och det är inte nu vi ska vara som bäst. Det kommer ta sin tid att bygga upp det här laget, säger Sävehof-tränaren Henrik Signell efter förlusten.

Bra målvaktsspel

Det var lite av ett nytt lag som ställdes på planen. Johanna Ahlm gjorde comeback efter ett och ett halvt år utanför planen och landslagsspelarna Olivia Mellegård (sjuk) och Emma Fernis (skadad) saknades.

– Jag har precis börjat gå på foten så det hade inte gått att spela idag säger Emma Fernis som följde matchen från sidan efter en stukad fot på träning tidigare i veckan.

Det var en jämn match där båda lagens målvakter såg till att hålla kvar respektive lag i matchen. Trots en räddningsprocent på 60 procent i den första halvleken fick Sävehof-målvakten Isabella Mouratidou byta av med både Christina Elm och Wilma Andersson i målet.

– Det var bestämt på förhand. Vi kör fem mål var – fem insläppta mål och sen byter vi. Idag var det Isabella som var bäst och nästa gång kan det vara en annan målvakt som kommer in och gör det lika bra, säger Henrik Signell.

Hade lika gärna kunnat vända åt andra hållet

Lagen gick till halvtidsvila med 13-13 och det var sedan jämnt fram till slutet. Med en och en halv minut kvar gick Skövde till tvåmålsledning. Det lyckades Sävehof inte hämta in och första ligaförlusten i Partille arena var ett faktum.

– Vi kämpa på och försöker på många sätt bra men det är små marginaler och det vänder snabbt. Det är lika och sen plötsligt vänder det. Jag tycker inte slutresultatet speglar matchen. Det hade lika gärna kunnat vända åt andra hållet, säger comebackande Johanna Ahlm efter matchen.

Resultatet betydde att lagen bytet plats i tabellen där Skövde nu ligger fyra och Sävehof femma. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.